Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Hella Lighting Finland aloittaa yt-neuvottelut, tuotanto Salossa loppuu – vaarassa 165 työpaikkaa

74573_

Hella Lighting Finland aikoo lakkauttaa tuotantonsa Salossa vuoden 2018 loppuun mennessä. Tuotanto siirtyy Romaniaan, jossa on Hella-konsernin uusin tehdas.

Yhtiö työllistää Salossa tällä hetkellä 180 työntekijää. Ensi maanantaina alkavissa yt-neuvotteluissa puhutaan enintään 165 henkilön irtisanomisista.

Hellalle jää Saloon tuotekehitystä ja myyntitoimintoja, jotka työllistävät yhteensä noin kaksikymmentä henkilöä.

Hella-konsernilla on 90 tehdasta ympäri maailmaa. Konserni on keskittänyt tuotantoaan jo pidempään suuriin yksiköihin, ja pieniä on lopetettu.

 

 

 

57 vastausta: Hella Lighting Finland aloittaa yt-neuvottelut, tuotanto Salossa loppuu – vaarassa 165 työpaikkaa

  • Ei ole Tammisiltalainen jaksanut lukea kirjoituksia. Liian pitkiä ehkä ja tässä lyhenne:

    1. Verotus aina vuoteen 1992 asti oli tuhoisan korkealla tasolla. Yritykset ajautuivat rahoitusvaikeuksiin ja menivät konkurssiin ja myytiin usein ulkomaille, kuten Talmu.
    2. Sen jälkeen -90 luvun lamasta lähtien uusi veroajattelu sai aikaan yritysten pääomien vahvistumisen ja talouden nousun, joka taittui vasta 2008 finanssikriisin ja Nokian romahdukseen.
    3. Yleistä yrityspolitiikkaa, jos halutaan työllisyyttä lisää, eli vahvat yritykset etusijalla, mutta muuten kaikille sama veroaste.

  • Nyt neropetterit siellä Hellalla: kopioimaan kaikki mahdolliset tuotetiedot, pitäkää tietotaitonne muistissanne ja perustamaan vastaava yritys Suomen markkinoille. Okei, led-toimittajia on olemassa mutta kai sieltä Hellalla voitte pölliä jonkun ”innovaation” jota ei muilla Suomessa ole. Rikollista? Ei ainakaan Kiinassa ole ollut.


Uutiset
Keskustelut
STT
Arkisto