Hella: Tehtaan myyminen suomalaisille oli mahdotonta

0
Tuotanto tehostuu Romaniassa, R&D:n, myynnin sekä tuotehallinnan merkitys Suomessa jatkuu merkittävänä, toteaa Hella-konsernin viestintäjohtaja Markus Richter.

Tuotanto tehostuu Romaniassa, R&D:n, myynnin sekä tuotehallinnan merkitys Suomessa jatkuu merkittävänä, toteaa Hella-konsernin viestintäjohtaja Markus Richter.

Hellan viestintäjohtaja Markus Richter toteaa SSS:lle, että syyt Perttelin tehtaan lopettamiseen ovat tehokkuuden lisäys logistiikassa sekä tuotantokapasiteetissä ja tuotannon keskittämisestä muutamiin suuriin tehtaisiin saatava synergiaetu.
– Hellan visio on keskittää koko eurooppalainen erikoistuotanto nykyistä laajempiin tehdaskokonaisuuksiin synergian saavuttamiseksi, alhaisen kustannusrakenteen takaamiseksi ja tuotantokapasiteetin käytön maksimoimiseksi, Ricter kirjoittaa SSS:lle.
Hella lopettaa Salon Perttelissä sijaitsevan Hella Lighting Finlandin tuotanto laitoksensa vuoteen 2018 mennessä ja irtisanoo asteittain kaikki tuotannon työntekijät. Tuotanton siirtyy Romaniaan, Salossa työttömiksi jää 165 ihmistä. Tuotekehityksen ja suunnittelun on sanottu jatkavan Suomessa 2018 jälkeenkin. (ks. SSS 25.11.2016)

Hellan entinen omistaja Taisto Lehti myi Talmuna tuolloin tunnetun yrityksen Hellalle 1983. Kuultuaan lokakuussa tehtaan lopettamisaikeista Lehti yritti kumppaneineen ostaa tehtaan takaisin. Emoyhtiö ei lopulta ollut kiinnostunut jatkoneuvotteluista eikä tehtaan myynnistä.
Markus Richterin mukaan ajatus myymisestä oli mahdoton, koska erikoistuotteiden valmistuksella on Hellan strategiassa suuri painoarvo.
– Siksi ajatus myymisestä suomalaisille ei tullut kysymykseen.
Richter vakuuttaa, että Hella Lighting Finlandin toiminnot suunnittelussa ja tuotekehityksessä, myynnissä ja tuotehallinnassa pysyvät tärkeässä roolissa Hellan globaalissa verkostostrategiassa.

Lue lisää 29.11.2016 lehdestä