Esitys osaamiskeskuksesta sai pyyhkeitä yleisöltä

0

Ajatus teollisen internetin osaamiskeskittymän perustamisesta Microsoftin tehdaskiinteistöön sai yleisöltä lähinnä moitteita, kun hanketta esiteltiin Salon kaupungintalolla maanantai-iltana.

Yleisö kritisoi eniten osaamiskeskukseen liittyvää kiinteistökauppaa ja siihen liittyviä riskejä. Kaupunki ja yksityiset sijoittajat aikovat perustaa uuden kiinteistöyhtiön ja ostaa Microsoftin alueen sen omistukseen.

Moni Nokia-konkari ihmetteli, miten tuhansien ihmisten työpaikkana toimineet tilat saadaan täytettyä nykyisessä taloustilanteessa. Epäilyksiä herätti myös ajatus saada uutta yliopistokoulutusta osaamiskeskuksen yhteyteen. Osaamiskeskuksen liiketoimintasuunnitelmaa luonnehdittiin ilmassa olevaksi.

Osaamiskeskusta puolustanut kaupungin virkamiesjohto muistutti, että Salon panostus hankkeeseen on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Raumalla ja Seinäjoella. Kummassakin on saatu hankkeista hyviä tuloksia. Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko muistutti myös, että suuri riski piilee siinäkin vaihtoehdossa, ettei tehdä mitään.

Tilaisuus houkutteli paikalle runsaat 60 henkilöä, joista karkeasti kolmannes oli virkamiehiä ja poliittisia päättäjiä.

Salon kaupunginvaltuusto päättää kaupungin osallistumisesta osaamiskeskukseen ensi maanantaina.