Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Finnfoamin toimitusjohtaja: Saloon voitaisiin tehdä eristetehtaan hukkalämmöllä lämpiävä maauimala

Kuva on Turun Kupittaan maauimalasta. Kuva: Turun Sanomat

Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen esittää, että Saloon tehtäisiin maauimala. Uimala tulisi Finnfoamin naapuriin, ja uimalan vesi lämpiäisi Finnfoamin eristetuotannon hukkalämmöllä.

Finnfoam olisi valmis olemaan yksi uimalan sijoittajaosakkaista. Muita sijoittajia voisivat olla esimerkiksi muut yritykset, ja hanketta voitaisiin edistää myös joukkorahoituksella, ideoi Nieminen.

Uimalan paikka olisi Finnfoamin uusimman tehdashallin naapurissa Satamakadun ja joen välissä.

Henri Niemisen ehdotus on Salon kaupungin keskustan kehittämisideakampanjan satoa. Kaupunki sai loka-marraskuussa järjestetyssä kampanjassa kaikkiaan 27 ideaa, joista kaupunkisuunnittelulautakunta valitsi tiistaisessa kokouksessaan kolme jatkoon.

Maauimalan lisäksi jatkovalmisteluun valittiin Länsirannan paviljonkiravintola ja Vuohensaaren kiipeilypuisto.

Länsirannan paviljonkiravintola olisi arkkitehtuuriltaan moderni bistro, joka tulisi Seppä Laurin patsaan viereiselle alueelle. Vuohensaaren kiipeilypuistosta kaavaillaan Flowparkin tapaista puiden varaan tehtyä seikkailurataa.

Lue lisää suunnitelmista torstain Salon Seudun Sanomista!  

27 vastausta: Finnfoamin toimitusjohtaja: Saloon voitaisiin tehdä eristetehtaan hukkalämmöllä lämpiävä maauimala

 • Mielestäni hyviä ideoita! Facebookissa heti mollaajat lyttäämässä ideoita. Esim. uima-altaan lähistöllä hajuhaittoja, ympäristö ruma jne.. Kyllä kai järki sanoo, että maauimalan ympäristö tehtäisiin viihtyisäksi eikä jätettäisi teollisuusalueen jättömaaksi. Salo kaipaa juuri tällaista positiivista ideoiden pyörittelyä. Jos ei kaikista, niin joistakin näistä ideoista pääsemme ehkä vielä nauttimaan.

 • Erittäin hyvä idea!

 • Kerrankin joltain positiivinen kommentti, eikä jatkuvaa haukkumista, valheita ja ”väärin sammutettu” -mentaliteettia.

  Melkein päivä pelastettu 🙂

  Kiitos.

  • Silloin kehutaan kun on kehuttavaa. Tämä juttu ja idea ovat kehunsa ansainneet.

  • Minustakin idea on hyvä.

   Erityisesti rahoitusta ehdotetaan sopivalle pohjalle.

   Siksi kannatan.

 • Upeaa että joku keksii kaupungin paraatipaikalle Länsirantaan parkkipaikkaa ylevämpää käyttöä!! Upea paikka ravintolalle, taatusti houkuttelee kävijöitä! Hienoa luovuutta ja todellista yrittäjähenkeä kaupungin parhaaksi!

 • Hyvät ideat jee, hyvä Salo!
  Kuka maksaa?

  • Jaa, kuka maksaa? Salon kaupunki ja käyttäjät tietenkin. Hyvä idea sinänsä, mutta liikemiehillä on tietenkin myös ”oma lehmä ojassa”. Toimitusjohtaja Nieminen toteaa jutussa, että saisi siten edes vähän katetta hukkalämmölle. Nyt se puhalletaan taivaan tuuliin.
   Kuitenkin maauimalan käyttömaksut ovat yleensä sen verran alhaiset ja rakennus- ja ylläpitokustannus sellainen, että kaupunki tarvitaan mukaan kuten muissakin urheilukeskushankkeissa.
   Tonttialue joen rannassa voi maaperänsä suhteen olla vähän haastava maauimalalle?

 • Salo nousuun juuri tällaisella uudentyylsellä ajattelulla. Maauimala on vanha hanke, mutta jätelämmön hyötykäyttö uudelleen on mahtava idea. Myös ulkoilmaravintola keskellä kylää olisi vihdoin tervetullut. Ja Vuohensaari – sitä kannattaa aina kaupunkilaisille mieluisaksi kehittää.
  Hyviä edotuksia ja kun vielä joulukatu saisi uuden meikin, niin jopa olis….

 • Maauimala teollisuusalueelle… ei. Voitaisiinko samalla perustaa kansallispuisto Finnfoamin naapuriin.
  Jos johonkin sijoitetaan, niin alueisiin, jossa on jotain järkeä.

  • JarnoB, kuka sanoo että joenrannan pitää olla teollisuusaluetta? Joen ranta-alueet ovat juuri niitä, joita Salossa pitäisi osata hyödyntää 100% paremmin! Se on teollisuusaluetta juuri niin kauan kuin muutoksen ei anneta tapahtua! Antakaa nyt kaikille näille yrittäjille tilaisuus, se olisi palvelus tälle kaupungille!

  • Loistava idea. Ja loistava paikka. Tästä ei voi kukaan olla eri mieltä sen jälkeen, kun näkevät siistiytyneet Satamakadun sekä joenvarret.

   • Eikö Salon työttömiä voisi velvoittaa korvausrahojaan vastaan jokirantojen perkaamiseen?

 • Maauimalaidea on loistava. Uimalan paikka on erinomainen. Vain sokea ihminen näkee paikan rähjäisenä, koska se sitä nykyisin on. Maauimala toisi välttämättömän, eli Satamakadun ja jokivarren siistiytymisen. Se mahdollistaisi Salon keskustan ruokottomimman osan kaunistumisen.

 • Kuvittelin pienessä mielessäni, että Salon maauimalan sijaintipaikka on joko Vuohensaari tai urheilupuisto uimahallin kupeessa.
  Tämä kuitenkin on upea idea! Tästä ajatuksesta on hyvä lähteä ideoimaan!
  Kuinka liki lämmönlähdettä uimalan tulee sijaita? Liki vai lähellä?

 • Loistavia ideoita! Kannatan ihan kympillä ja käyttäisin myös näitä palveluita 🙂

 • Hyviä ideoita! Maauimalalle hyvä paikka, suuri osa kaupunkilaisista pääsisi ilman autoa paikalle 🙂 Bistrokin olisi mahtava juttu, vielä kun saisi ilta-auringon sinne klo 20 jälkeenkin. Salossa ei tällä hetkellä taida kesällä olla yhtään terassia jonne aurinko paistaisi klo 20 jälkeen, paitsi Vuohensaaressa.

 • Hieno juttu ja kaupunkikin tietysti heittää altaaseen muutaman miljoonan…

 • Hyvä!
  Bistro? Höh, jokilaiva sinne rantaan vaan. Laiturit, joille voi sitten melojatkin tulla.

  • Jokilaivaviritykset on nähty ja talvella ei melojia taida olla riittävästi. Paikka ravintolalle on upea, läpi vuoden kaunis ja erittäin keskeinen sijainti. Vahvistaisi myös torin palveluja.
   Myös muut ideat hyviä, kaikki kolme kohentaisivat merkittävästi Saloa.

  • Bistro pilaa jokimaiseman. Salossa ihan riittävästi ravintoloita. Turha hanke.

 • Hyvä ajatus. Samalla osa jokirantaa siistiytyisi ja tulisi hyvään käyttöön. Kannatetaan.

 • Hyvät ideat on valittu toteuttamisen arvoisiksi. Rahoitukset nyt näihin ja unohdetaan ne Microsoftin vanhat rakennukset. Kiipeilypuisto nyt on vähän niin ja näin, mutta ehkä Vuohensaaressa lomaileville viihdykettä.

 • Sehän on melkein kaupungin keskustassa, loistava paikka, jos tuohon kohtaan uimala mahtuisi.

 • Muuten hyvä ja kaivattu asia, mutta
  Ei noihin ehdotettuihin paikkoihin kunnollista maauimalaa mahdu, kun siihen kuuluu muutakin kuin pieni kahluuallas. Sitäpaisi kylän savisinta aluetta rakentaa, tulee isot pääsymaksut. Siinä vieressä on Lukkarinmäki paljon tukevampaa alustaa (mikä estää maauimalan olemasta puoliksi katettu?)

  • Heh, Lukkarinmäella asuvat Salon rikkaat. Eipä sinne itseasiassa uimaloita mahdu. Lisäksi tulisi noin kilometrin verran putkien vetoa. Onkohan kommenttisi vain trollia? Kyllä joenrantaakin voi rakentaa, riittävästi teräsprofiilia rantasaveen vaan.

 • Periaatteessa mieluummin näkisin hukkalämpöä käytettävän uusiutumatonta tuontienergiaa korvaamassa olemassa olevissa kohteissa. Mutta jos sen hyödyntäminen muualla on vaikeaa ja maauimalan laskelmat osoittautuvat yrittäjävetoisena kannattaviksi, jokivarren ilmeen parantaminen tällä tavalla olisi hieno juttu. Uimakoulut voitaisiin kesällä pitää inhimillisissä olosuhteissa ja ehkä saisimme 50 m altaan kuntouimareille, kun uimahallin lyhyemmillä radoilla on usein ruuhkaa.

  Helsinkiläisten junamatkustajien härnäämisen yhteydessä täytyy kuitenkin muistaa, että Teijon telakalta vietiin hiljattain kolera-altaaseen kylpylä, Lahdessa uidaan kesällä hyppyrimäen alla jne. Tarvitaan toisaalta realismia ja toisaalta todella villejä ajatuksia, jotta hanke ei hiipuisi vallitsevan Jukupark-ähkyn keskellä tavanomaisuuteensa ja kävijöitä saataisiin Salon ulkopuoleltakin. Tuossa kohteessa on kyllä potentiaalia, kun siinä voisi esimerkiksi olla mahdollisuus yhdistää uimalaan rajautuva venesatama joen puolella. Noin keskeisen sijainnin ansiosta sen ympärille voisi myös kehitellä merkittäviä liikunnallisia tapahtumia ja liikunnallisuuteen profiloitumiseen Salon muutenkin kannattaisi panostaa. Paikallisilla uimareilla, maratoonareilla, triathlonisteilla yms. aktiiveilla on varmaan ajatuksia valmiina, kun Myllyn pyöräilyn, Helsinki maratonin yms. kaltainen massatapahtuma meiltä puuttuu. Iltatori on osoittanut, että keskusta saadaan kyllä Salossakin tukkoon, kun asiat hoidetaan hyvin.


Uutiset
STT
Arkisto