Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Neuvottelukunta pitää suden metsästystä perusteltuna Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen suurpetoneuvottelukunta pitää suden metsästystä perusteltuna maakunnan susilaumoissa talven 2017 ja 2018 aikana.

Suurpetoneuvottelukunta käsitteli poikkeusluvalla sallittavaa suden metsästystä kokouksessaan keskiviikkona.

Neuvottelukunnan mukaan metsästys on lisännyt susien arkuutta ja samalla ihmisten susipelko vähentynyt. Susikaadot tulee neuvottelukunnan lausunnon mukaan kohdentaa vahinkoa tai sosiaalista haittaa aiheuttaviin yksilöihin.

Varsinais-Suomen suurpetoneuvottelukunta on seurannut maakunnan susikannan kehitystä.  Dna-näytteiden avulla on pystytty tunnistamaan Varsinais-Suomessa sekä maakunnan raja-alueilla yhteensä 78 sutta.

Reijo Juusti kuvasi Paimiossa liikkuneen suden viime talvena.

 

5 vastausta: Neuvottelukunta pitää suden metsästystä perusteltuna Varsinais-Suomessa

 • Ai Varsinais-Suomessa on 78 varmaa sutta. Mutta eihän Luken mukaan koko Suomessa ole kuin parisataa. Nekin aivan muualla maata. Ei mikään ihme,ettei lukuihin luoteta.

 • Nätti eläin 🙂

 • Tieteellinen fakta: Susi on maailman runsaslukuisin ja levinnein suurpeto.

  Pidän lievästi sanoen outona että se on noin tiukasti suojeltu ja sen suojeluun suhtaudutaan niin tunteenomaisesti. Sen sijaan kukaan ”susien suojelija” ei ole yhtään huolestunut sukupuuton partaalla horjuvista tunturi- ja metsäpeuroista. Tosin siihen on luonnollisesti se selitys etteivät ne ole kovinkaan söpöjä.

  • Samaa mieltä tästä. Suomen metsäpeurakantaa pitäisi suojella kaikella tavalla. Kainuussa susi on peuran suurin uhka, ja susikanta kasvaa tällä hetkellä sellaista vauhtia, että kohta metsäpeuraa ei ole edes olemassa.

   Susikantaa kyllä riittää, koska Suomen susi on samaa kantaa Venäjän suden kanssa. Pelkästään rajan pinnassa asustaa noin 400-500 sutta.

 • Ärsyttävää vatvomista. Suurin peto on ihminen ja sillä selvä. Kuinka monta tappoa / murhaa ihminen on tehnyt … turhaan. Eläin tekee sen elääkseen. Kylläpä luulen, että ihmisen aiheuttamat toimet ne metsäpeuran kantaakin pahemmin koettelee 🙁 Ja montako sutta ihminen on nyt viime aikoina tappanut. Ai niin ei yhtään! Ihme vikinää koko ajan!


Uutiset
STT
Arkisto