Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Odotusten vuosi

Kaupunginvaltuusto hyväksyi joulukuussa sen, että kaupunki lähtee mukaan yhtiöön, joka ostaa Microsoftilta Meriniityssä sijaitsevan kiinteistön. Tiloihin perustetaan teollisen internetin osaamiskeskus, jonka nimi liiketoimintasuunnitelmassa on Salo IoT.
Valtuuston päätös ei ollut yksimielinen, mutta selvä enemmistö on asian takana. Sijoitusta vastaan äänestäneiden lisäksi myös hyväksyjien joukossa on kriittisiä päättäjiä. Hankkeen etenemistä ja onnistumista seurataan tarkkaan.

Osaamiskeskusta – tai osaamiskeskittymää – valmisteltiin pienessä piirissä, ja valtuutetutkin saivat kaipaamiaan tietoja vasta vähän ennen päätöksentekoa.
Tiettävästi Meriniityn tyhjiin tiloihin on tulossa joitain uusia yrityksiä, jotka ovat odottaneet päätöstä kiinteistökaupasta. Nimiä pitäisi tulla julki mahdollisimman pian, jotta osaamiskeskussuunnitelmat saavat katetta.

Samaan aikaan, kun osaamiskeskusta käynnistellään, Saloon valitaan uusi kaupunginjohtaja. Valtuusto päättää asiasta helmikuussa. Hakijalistaa on karsittu niin, että kolmen ehdokkaan soveltuvuus testataan.
Nykyinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko jää eläkkeelle ensi kesänä. Huhtikuun kuntavaaleissa valittava valtuusto aloittaa kesäkuussa, ja valitsee ensi töikseen kaupunginhallituksen. Poliittiseen johtoon tulee vaihdoksia samaan aikaan, kun uusi kaupunginjohtaja aloittaa virassaan.
Rantakokko on johtanut Saloa koko kuntaliitoksen jälkeisen ajan. Hänen seuraajansa tulee varsin toisenlaiseen kaupunkiin kuin mihin Rantakokko valittiin syksyllä 2008. Uudelle Salolle ovat olleet leimallisia kova työttömyys ja kaupungin talouden jatkuva sopeuttaminen.

Uudella johdolla on kova työ pitää palvelut edelleen hyvällä tasolla ja parantaa kaupungin elinvoimaisuutta. Siihen on kuitenkin hyvät mahdollisuudet. Palvelut ovat edelleen hyvää tasoa, ja esimerkiksi kulttuuri- ja urheiluelämä ovat vilkasta.
Ilmapiiri ei ole alistunut, ja onnistuessaan osaamiskeskus synnyttää kaupunkiin uutta vireyttä. Kaikkea ei voi kuitenkaan laskea sen varaan. Muukin kuin osaamiskeskuksen sateenvarjon alle mahtuva toiminta tarvitsee huomiota ja tilaa hengittää.


Uutiset
STT
Arkisto