Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Paimio juhlii Suomea ja Paimiota


Uudenvuodenaattona Paimiossa juhlitaan sekä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi että Paimion kaupunkistatuksen 20-vuotisjuhlavuotta.
– Molemmat juhlat ovat sattuneet samaan vuoteen. Paimio julistautui kaupungiksi vuodenvaihteessa 1977 – siitä on nähtävillä 20 minuuttinen juhlavideo Paimio-salissa, muiden esitysten ohella, Jouni Lehtiranta sanoo.
Paimion kaupungintalo-kirjastossa vietetään avajaistapahtumaa kello 14–17. Kaupungintalon aulassa yhdistykset esittelevät toimintaansa. Paimio-salissa esiintyvät muun muassa Turun sirkus ja paimiolainen laulaja, viime vuoden Suomen karaoke-mestari Emmi Bogdanoff. Kirjastossa on sirkus-työpaja.

Aulassa avataan koko vuoden esillä oleva Paimio-valokuvien seinä.
– Tarkoitus on, että seinä elää teemojen ja vuodenaikojen mukaan. Kuka tahansa voi tarjota Paimioon liittyvää valokuvaa seinälle. Kuvia voi lähettää meille sähköpostitse tai skannauttaa kaupungintalossa, Lehtiranta sanoo.
Kun kuvat ovat käyneet seinällä, ne siirretään omistajan luvalla kaupungin Paimio-nettigalleriaan. Kuvat voivat olla uusia tai vanhoja.
Seinä aloittaa Paimio-seuran ja kaupungin omien arkistokuvien kanssa. Lehtiranta toivoo, että paimiolaiset innostuvat tuomaan omien albumiensa Paimio-helmiä kaikkien nähtäväksi Paimio-seinälle.
Uudenvuodenaaton ohjelma Paimiossa jatkuu Jokipuistossa koko perheen ilotulituksella iltakuuden jälkeen sekä Paimion Kesäteatterin Kiviä taskussa -ensi-illalla Kino LSS:ssä seitsemältä.

1 vastaus: Paimio juhlii Suomea ja Paimiota

  • On varmasti hienoa olla paimiolainen veronmaksaja! Saivat oikein oman hiihtoputkenkin; koko ihmiskuntaa järkyttänyt ongelma siitä että kesällä ei voi hiihtää, poistui kertaheitolla. Odotusten mukaan hiihtoputki teki tietysti konkurssin ja lasku, yli miljoona euroa jäi velkana tulevaisuuden sukupolvien maksettavaksi. Kyllä kelpaa juhlia!


Uutiset
STT
Arkisto