Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salolaisesta matkapuhelinteollisuudesta dokumenttielokuva

Salolainen matkapuhelinteollisuus on aiheena parhaillaan tehtävässä dokumentissa. Erään matkapuhelimen tarina -dokumentin viimeisiä kuvauksia tehtiin viikko sitten Salossa.

Arto Koskisen ohjaama dokumentti sisältää sekä henkilöhaastatteluja että todellisuuteen perustuvia elokuvallisia osuuksia. Elokuvateatterilevitykseen tulevan dokumentin ensi-ilta ajoittuu syksyyn 2017.

– Kännykkäteollisuus toimi suomalaisen kansallisen itsetunnon kohottajana. Nokian nousu kesti vuosia, mutta vain noin seitsemässä vuodessa kaikki romahti, Koskinen tiivistää dokumentin pääsisällön.

– Ainakin minulle se oli shokki, vaikken ollutkaan tekemisissä Nokian kanssa muuten kuin uskollisena käyttäjänä. Nokian kännykkäteollisuuden hiipumisesta ja lopulta loppumisesta tuli suomalaisille traumaattinen kokemus.

Erään matkapuhelimen tarina päätyy teatterilevitykseen sekä mahdollisesti myös elokuvafestivaaleille.

Joonas Suominen, Mika Vainio ja Arto Lepistö esiintyvät elokuvallisissa osuuksissa Erään matkapuhelimen tarina -dokumentissa. Kuva: SSS/Veli-Matti Henttonen

4 vastausta: Salolaisesta matkapuhelinteollisuudesta dokumenttielokuva

  • Oikein elokuva pitää tehdä uppoavasti ja isänmaallisesti Nokia laivasta!!.

  • Nokian katastrofi johtui ylimmän johdon strategisista virhevalinnoista, ei tuotekehittäjien tai työntekijöiden osaamattomuudesta. Suomalaiset insinöörit ovat niin Suomessa kuin ulkomailla, mm.Saksassa haluttuja asiantuntijoita ja tunnettuja erinomaisesta ammattitaidostaan. Sitä vaan en voi ymmärtää, kuinka Salossa voi olla niin pienissä ympyröissä elävää porukkaa, jotka ovat vahingoniloisia Nokia-romahduksesta. Tallaista kommentointia olen havainnut keskustelupalstoilla, tosin nyt jo vähemmän. Hämmästyttää tällainen matalaotsainen ajattelu. Luulisi pienemmälläkin ymmärryksellä varustettujen tyyppien käsittävän, että Nokia-romahdus koskettaa taloudellisesti ja henkisesti jokaista suomalaista ja erityisesti Salon seutukunnalla asuvia ihmisiä. Mutta ainahan meillä on ollut ihmisiä, jotka kateudesta tai jostakin muusta syystä asioita kommentoidessaan ampuvat omaan jalkaan.

  • Onkohan kuitenkin tuotekehityksen ”lievällä ylimielisyydellä” vaikutusta asiaan?

  • Vuodesta en ole varma, mut 1986, tai -87, vai oliko se 1988, tehtiin mainosta Nokia-Mobirasta. Kari Salmelainen oli juontajana ja kierteli jututtaen meitä työntekijöitä! Mielestäni olisi mukava idea saada tästäkin pätkiä dokumenttiin, jos tälläinen jostain löytyy. Silloin oltiin nousukiidon alussa 🙂


Uutiset
STT
Arkisto