Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salon kaupunginvaltuusto hyväksyi osaamiskeskuksen perustamisen

Salon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Microsoftin tehdasalueen ostamisen ja teollisen internetin osaamiskeskuksen perustamisen sen alueelle. Päätös syntyi maanantai-iltana äänin 37-13, 1 poissa.

Microsoft myy noin 13,4 hehtaarin tehdasalueen rakennuksineen perustettavalle yhtiölle, jonka osakkaita ovat Salon kaupungin lisäksi Lounaismaan Osuuspankki, Lounea Oy, 4capes Oy, Cencorp Automation Oy ja Hans Strömberg. Kauppahinta on 5,5 miljoonaa euroa, minkä lisäksi irtaimistosta maksetaan 700000 euroa.

Osakkaat sijoittavat kiinteistöyhtiöön yhteensä vajaat 12,5 miljoonaa euroa. Salon kaupungin osuus on 4,5 miljoonaa euroa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue arkistojutut, miten Microsoftin tehdasalueen hankinta on edennyt Salossa: 

Salon kaupunginhallitus hyväksyi osaamiskeskuksen 8.12.2016

Microsoft myy Salon kiinteistönsä osaamiskeskusta varten 5,5 miljoonalla eurolla   2.12.2016

Rantakokko: Microsoftin Espooseen perustettava IoT-paja tukee Salon hanketta 30.11.2016

Elinkeinoelämältä vahva tuki osaamiskeskukselle ja kännykkäkampuksen hankinnalle  18.11.2016

Osaamiskeskukseen sijoittavien nimiä julki  17.11.2016

Osaamiskeskuksen uskotaan poikivan tuhansia työpaikkoja  9.11.2016

Kyselyyn vastaajat tyrmäävät Microsoftin tilojen ostamisen 8.11.2016

 

 

 

 

19 vastausta: Salon kaupunginvaltuusto hyväksyi osaamiskeskuksen perustamisen

 • Hyvä loppu tälle vuodelle , toivottavasti ei koko Salolle ?

 • Oikea päätös. Tämän myötä pysäytetään Salon näivettyminen.

  • Perustaminenko sen tekee?

  • Samaa mieltä. Jostain on aloitettava, osaamiskeskus on Salon tapauksessa parasta mitä nyt voidaan tehdä.

   Omalta osalta harkitsen Saloon paluuta, osaamiskeskuksen hyvät olosuhteet lisäävät houkuttelevuutta.

   • Ei Saloon päätetty perustaa osaamiskeskusta, vaan osaamiskeskittymä. Sillä tarkoitetaan saadun selvityksen mukaan Yrityssalon yritysneuvontaa ym. asioita sekä startup-yrityksille uusia toimitiloja. Iot-osaamista ei sinne tässä vaiheessa tule eikä Yrityssalon henkilökunnan lisäksi suunnitelmassa ole henkilölisäyksiä kuin toimistopalveluihin ym. vastaaviin.

    Ohjelmapäällikkö toteaa valtuuston päätösliitteessä, että IOT valittiin osaamiskeskittymän teemaksi, ei siis päätetty eikä edes esitetty tällaisen varsinaisen IOT-osaamiskeskuksen perustamista. Vrt Oulun Hilla-center ja Treen vastaava jne.

    Kolme merkittävää aisaa – Yrityssalon nykyisten tilojen vuokrasopimukset ovat voimassa 8/2018, joten koska se siirtynee osaamiskeskittymään?

    Turun yliopisto eikä AM eivät tule osaamiskeskittymään, kuten lukee valtuuston päätöksen liiteasiakirjoissa. Päin vastoin 31.12.2016 AMK luopuu 2.700m2 tiloista nykyisissä AMK:n toimitiloissa, joissa se on Salon kaupungin vuokralaisena. Vrt. Salon kaupungintalo on 6.8000m2.

    Nykyiset IOT-teknisiä ratkaisuja tuotteissaan ja niiden hallinnassa ym. toteuttavat yritykset eivät ole muuttamassa omista tai vuokratiloistaan IOT-osaamisen ja asiantuntija-avun perässä Ms-kiinteistöihin, koska niillä ei ole saatavissa mitään lisäarvoa omaan osaamiseensa sitä kautta. Startup-yritykset eivät tarvitse tällaisia valtavia tiloja.

 • Mahtaako Uudenkaupungin autotehtaasta tulla jotain Saloon???

  Voi olla Jormalla tietoa.

 • Nyt voi taas laittaa pari koulua kylmästi kiinni, kun eihän niiden seinillä ollut arvoa aikaisemminkin ja nyt sitten kaupunki sijoittaa tyhjiin seiniin.

  • Pistetään kaikki kiinni kerralla ja kaikki koululaiset yksiin tiloihin

   • Ostettujen seinien sisällä on nyt paljon tyhjää tilaa, joten kaikki koulut voi lakkauttaa ja siirtää koululaiset Meriniitylle. Muutenhan tuota tilaa tuskin saadaan täyteen.

 • Hyvä uutinen. Salon kaupungilla onkin irtonaista rahaa useita miljoonia esimerkiksi koulujen toiminnan rahoittamiseen.

 • Nyt odotan Salon kaupungilta satsaamista osaamiseen ja koulutukseen, myös alakouluissa ja että ne seinät pysyy. Ei suurkouluja, yksilöllisyys ja innovatiivisuus, erikoistuminen.

  Se mikä jäi vähemmälle huomiolle, mikä on todellisuudessa lastemme koulujen ilmanlaatu? Missä ne tulokset? Kuinka oppiminen kärsii, kun lapset olevat epämääräisessä kuumeessa säännöllisesti?

 • Voi pyhä yksinkertaisuus tätä(kin) keskustelun tasoa.
  Aivan käsittämätöntä ihmisten yksinkertaisuus ja näköalattomuus.
  Heidän mielestään pitäisi vaan maata sohvalla syljeskellen kattoon ja odottaa, että ”joku muu” tulee ja pelastaa Salon.

  • Juuri näin, hyvä päätös kaupungilta! Jännä paikka tämä Varsinais-Suomi, mitään uutta ei saisi tehdä, ja kaikki on aina pielessä. Nyt ihmiset hieman yritystä ja luottoa tulevaan!

   • Siis kysehän ei ole siitä etteikö saisi tehdä mitään uutta ja odotetaan että ”joku muu” pelastaa.
    Vaan tämä osaamiskeskuksen vastustus johtuu vain siitä että kaupungin herra ja rouvat pokkana itkevät kuinka ei ole varaa pitää kouluja/päiväkoteja/vanhuspalveluita ja muita palveluita nykyisellään, mutta sitten samat herrat ja rouvat kuitenkin toitottavat että tällaiseen riskihankkeeseen on löydyttävä ja löytyy rahaa.

    Ja jos sinne tyhjiin tiloihin on jotain pakko saada, niin eikö olisi järkevämpää yrittää saada sinne Brittien eu-eron myötä vapaaksi jäävä lääkevirasto?
    Minusta olisi paljon järkevämpi vaihtoehto kuin joku osaamiskeskus, kun toimiihan täällä jo se Orionin lääkepakkaamo ihan vieressä niin virasto sopisi tänne myös.

 • Kun nyt mennään ajassa eteenpäin ja tulevaisuudessa haluan tietoja tulevan kiinteistöyhtiön rahavirroista niin ovatko tiedot kaupunkilaisten tavoitettavissa vai vedotaanko liikesalaisuuteen ? Meillä kaikilla pitää olla oikeus halutessamme saada tietoa verovarojemme käytöstä ! Avoimuus kuitenkin on tärkeä asia kun on kyse yhteisistä varoista ja niiden käytöstä ?.

 • Rahavirrat jäävät piiloon yrityssalisuuksina. Korkeitaan PRH:sta saadaan typistetyt tilinpäätöstiedot. Eihän Yrityssalo Oy:n tappioita missään julkaista eikä kerrota summia jotka tulee kaupungilta ja kirjataan tuloiksi tappiosummien pienentämiseksi. Yrityssalo olisi ensitilassa siirrettävä pois vuokratiloista. Nyt olisi tutkittava Ekokemin sijoitus noihin tiloihin. Datakeskusta sinne ei kansainväliset yritykset perusta koska mahdollinen merenpinnan nousu on luokiteltu uhka. Lounea voisi perustaa IoT palvelukeskuksen, jollaisia jokaisella edistyneellä operaattorilla jo on toiminnassa. Se tosin vaatisi muitakin ratkaisuja kuin valtakirjojen keruuta. Ei taida tulla apua edes HMD Globalilta eikä tunnin junasta.

 • Hienoa, että IT-yrittäjällä on myönteinen kuva Salosta ja yrittämisestä.

  Tällä positiivisuudella tulet vielä pääsemään pitkälle urallasi.

  Ja rikastumaan. Sitähän jokainen yrittäjä, minäkin, tavoittelee.

 • Nyt kun se Microsoftin kiinteistö ostettiin, niin jään seuraamaan, mikä sen kohtaloksi muodostuu, ja teen ensimmäisen reagointini 6/2017 ja 12/2017.

  Joulukuussa 2017 odotan kiinteistön olevan täynnä vuokralaisia, kun kerran näin on povattu.


Uutiset
STT
Arkisto