Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Tupakkalaki nostaa kaupan maksamia valvontamaksuja

Tupakkalaki nostaa vuodenvaihteessa kaupan kuluja, mikäli kauppa jatkaa tupakan myyntiä usealla eri kassalla. Lakimuutoksen mukaan kaupat maksavat nyt jokaisesta myyntipisteestä eli kassasta valvontamaksun, jos niillä myydään tupakkatuotteita.
Kunnat saavat päättää, kuinka paljon ne perivät, mutta tiettävästi suuri osa on päätynyt maksimimaksuun eli 500 euroon, minkä lisäksi ne voivat periä sähkösavukkeiden nikotiinituotteiden myyntipisteestä toisen mokoman lisää eli tuhat euroa. Salossa ollaan kallistumassa 400 euron maksuun.
Salon citymarketin kauppias Tom Eriksson haukkuu uuden tupakkalain tuomia maksuja veronkeräykseksi.
– Suomi on verojen luvattu maa, hän sanoo tuohtuneena.
Hän joutuu maksamaan ensi vuoden alusta lähtien noin kymmenen kertaa enemmän valvontamaksuja kuin tähän saakka Salon kaupungille lakimuutoksen takia.
Erikssonille muutos tarkoittaa noin 5 000 euron vuotuista maksua aiemman 500 euron sijaan, sillä hän aikoo pitää myyntipisteet kaupassa ennallaan.

10 vastausta: Tupakkalaki nostaa kaupan maksamia valvontamaksuja

 • Minusta Salo voisi hyvin ottaa käyttöön täysimääräisen valvontamaksun.

  En kannata tupakointia.

 • Tupakointi kyl niin huono tapa et myynnin vois kieltää kokonaan päivittäistavarakaupoissa ja huoltoasemilla, ja myynnin keskittää tupakkikauppaan!!!

 • Hirviniemeä lainatakseni ”Mielenvikaista”! Lakupiipuista keskusteltaessa aivan yhtälailla ”Mielenvikaista” !

  • Tumppasin viimeisen tupakan 40 vuotta sitten. Nyt totean olleeni mielenvikainen, koska yleensä tupakoinnin joskus aloitin. Minun mielestäni tupakkaa saisi ostaa vain poliisin myöntämällä myrkkyluvalla erikoisliikkeestä. Samalla perittäisiin tumppivero, jolla katettaisiin edes osa natsoilla sotkettujen paikkojen siivouksesta.

   • Tupakointi ja näiden lakien säätäminen tuntuvat kylläkin olevan todella kaukana toisistaan. Voin sanoa, että molemmat ovat yhtä ”miälenvikaista” touhua.

 • Tämä on niitä lakeja millä yritetään heikentää pienkauppojen toimintaa. Kokoomus jylläää!

 • Niillä verorahoilla voidaan sitten hoitaa vaikka keuhkosyöpäpotilaita.

 • Paras keino vastustaa lisääntyviä tupakoinnin haittamaksuja on lopettaa tupakointi. Siihen löytyy lisäksi paljon muitakin hyviä syitä, jotka ovat kyllä kaikkien tiedossa.

 • Aikast outoa, lakritsipiippu katsotaan tupakkatuotteeksi, samalla kai lakritsipatukatkin, niillähän voi leikkiä vetävänsä ”röökiä”.

 • Lähes katteetonta tuotetta myydään ja siitä rangaistaan kauppiaita. Jos kylällä on kolme kauppaa ja yksi luopuu tupakan myynnistä tai jostain muusta tuotteesta niin…. jokainen voi tehdä johtopäätöksensä siit miten sille kaupalle käy. Kyllähän se tupakanmyynti pitäis laittaa omaan esim tupakkakauppaan. Helppoa kiristystä kuntien kassaan.


Uutiset
STT
Arkisto