Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Hellan lakko päättyy torstaiaamuna

Salolaisen Hella Lighting Finland Oy:n tuotannon henkilöstön lakko päätyy torstaiaamuna. Keskiviikkona käydyssä neuvottelussa päästiin sopimukseen, jonka seurauksena työntekijät palaavat töihin torstaina kello seitsemän.

Keskiviikkoaamuna alkaneeseen lakkoon osallistui noin 150 henkilöä, joista pääosa kuuluu Teollisuusalojen ammattiliittoon Teamiin ja osa ammattiliitto Prohon. Pääluottamusmies Anne Hakamäen mukaan lakon syynä oli työnantajan haluttomuus neuvotella työntekijöiden sitouttamiskorvauksista.

Saksalainen Hella ilmoitti yt-neuvottelujen päätteeksi marraskuun lopulla irtisanovansa Salosta 165 työntekijää ja lopettavansa tehtaan tuotannon vaiheittain vuoden 2018 loppuun mennessä. Toimitusjohtaja Kimmo Suupohjan mukaan yt-neuvotteluissa sovittiin, että työntekijät saisivat sovittelukorvauksina kolme miljoonaa euroa. Lakko sai alkunsa, kun työntekijäpuoli oli tyytymätön korvausten määrään.
– Työntekijäpuoli olisi halunnut 3,5 miljoonaa lisää, eli yhteensä siitä olisi tullut 6,5 miljoonaa, Suupohja kertoo.

Keskiviikkona iltapäivällä tehtaalla käytiin neuvottelu työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä lakon lopettamiseksi. Neuvottelussa päästiin kompromissiratkaisuun.
– Sopimukseen päästiin, mutta emme saaneet ihan sitä mitä olisimme halunneet, Hakamäki sanoo.


Uutiset
STT
Arkisto