Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Hellan Suupohja: Työntekijöille luvattu 3 miljoonaa sovittelukorvauksina

Hella Lighting Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Suupohja on yllättynyt tiedoista, joiden mukaan Salon tehtaalla ei ole neuvoteltu työntekijöiden sitouttamiskorvauksista.
– Marraskuun yt-neuvotteluissa sovimme, että työntekijöille jaetaan kolme miljoonaa euroa ylimääräistä. Korvaus painottuu heille, joilla on pitkiä työsuhteita. Keskimäärin korvaus vastaa 7 kuukauden palkkaa, Suupohja sanoo.
Korvauksen ehtona on, että tehtaalla ei järjestetä ulosmarsseja, lakkoja tai työntekoa ei hidasteta. Tehtaan sulkeminen ja tuotannon siirtäminen Romaniaan alkaa asteittain loppukesästä.
Suupohjan mukaan työntekijät haluavat, että pitkäaikaisille työntekijöille maksetaan vuoden palkkaa vastaava summa sekä 600 euron palkankorostus.
– Työntekijäpuoli haluaa 3,5 miljoonaa lisää. Perusteluna on huono työmotivaatio.
Tehtaalla on iltapäivällä alkanut neuvottelu työntekijä- ja työnantajaosapuolten välillä.
– Tarkoitus on saada laiton lakko loppumaan. Jos huomenna palataan normaalisti töihin, voin katsoa lakkoa läpi sormin. Jo ei palata, lähdetään nollasta liikkeelle, eli työehtosopimustasosta, Suupohja sanoi juuri ennen neuvottelua.

Hella Lighting Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Suupohja. Kuva: SSS-arkisto/Minna Määttänen

3 vastausta: Hellan Suupohja: Työntekijöille luvattu 3 miljoonaa sovittelukorvauksina

  • Jo on pienestä kiinni työnantajan neuvotteluhaluttomuus, ennemmin ollaan valmiina palkkaamaan väliaikaisia työntekijöitä ulkopuolelta tässä tilanteessa, kuin sopia vakinaisten kanssa.

  • Jos työntekijät sopivat jo 3 miljoonan euron korvauksista, niin miksi he nyt yllättäen haluavat lisää? En ymmärrä. Vaikuttaa ahneelta.

    Miten johto voi luottaa työntekijäpuoleen, jos sovittu on että työntekijät saavat korvauksen, ja lupaavat olla lakkoilematta, mutta sitten kuitenkin rikkovat sopimuksen?

    Johto toimii loogisesti ja on oikeutettu olemaan maksamatta noita bonuksia työntekijöille, jos sopimuksesta pidetään kiinni. Nyt hän on armollinen. Ja ei, en ole missään tekemisissä firman kanssa.

  • Tsemppiä hellalaiset, teillä ei ole enää mitään menetettävää, joten taistelkaa loppuun asti. Pörssiyrityksen sijoittajilla on kyllä varaa maksaa teille siitä hyvästä, että jatkossa pääsevät rahastamaan romanialaista orjatyövoimaa.


Uutiset
STT
Arkisto