Hypoteekkiyhdistys: Talous kiittää Trumpia vain hetken

0

Suomen talous jatkaa kohtuullisessa kasvussa koko tämän vuoden, ennustaa Hypoteekkiyhdistys. Suomen talous näyttää Hypon mukaan saavan yllättävää apua Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin toimista, mutta kasvu vaikuttaisi hidastuvan jo vuonna 2018.
Taloutta siivittävät Trumpin elvytystoimet, sääntelyn purku ja hyvät välit Venäjän kanssa.
Hypo povaa Suomeen täksi vuodeksi 1,5 prosentin talouskasvua. Ensi vuonna talouskasvu hidastuu Hypon mukaan 1 prosenttiin.
Työttömyys laskee loivasti pudoten tänä vuonna 8,3 prosenttiin ja ensi vuonna 8 prosenttiin.
Työmarkkinat alkavat Hypon mukaan rajoittaa ensi vuonna nousua, kun helposti työllistyviä ei enää löydy. Hypon mukaan korkean työttömyyden ansasta on päästävä pakoon kuntavaalien jälkeen toteutettavilla uudistuksilla.

STT