Kovaa tuulta ja huonoa ajokeliä luvassa monin paikoin Suomea

0

Suomessa on luvassa monin paikoin kovaa tuulta ja heikkoa ajokeliä torstaina. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuulenpuuskat voivat yltää myrskylukemiin ainakin Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Kovimmat tuulet hellittävät iltaan mennessä.
Merialueilla tuulen nopeus lähentelee enimmillään 25 metriä sekunnissa. Myrskyvaroitukset ovat voimassa laajoilla merialueilla. Päivystävän meteorologin Juha Tuomolan mukaan aaltojen korkeus vaihteli jo keskiviikkona 4-6 metrin välillä. Korkein mitattu aalto oli yli 11-metrinen.
– Suomesta Ruotsiin tai Viroon päin matkustaville laivoille on luvassa sivuaallokkoa, joka voi keinuttaa.
Ajokeli on torstaina huono Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa lumi- ja räntäsateiden tai sään lauhtumisen vuoksi.

STT

Kuvat: