Lehdet: Tietosuojavaltuutettu suhtautuu epäillen tiemaksujen keräämiseen paikannuksen perusteella

0

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio suhtautuu epäillen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) ajatuksiin siitä, että Suomeen mahdollisesti tulevia tiemaksuja perittäisin teiden käyttäjiltä paikannuksen perusteella. Asiasta kertovat Karjalainen, Savon Sanomat, Keskisuomalainen ja Etelä-Suomen Sanomat.
Aarnio sanoo muun muassa, että autoon asennettava seurantalaite voisi olla ristiriidassa perustuslain kanssa. Aarnion mukaan liikkumisen jatkuva paikantaminen ei välttämättä sovi yhteen perustuslaissa turvatun liikkumisen vapauden kanssa.
Lisäksi Aarnion mukaan myös esimerkiksi EU-lainsäädäntö voi asettaa omat rajoituksensa.
Aarnion mukaan olisi pohdittava keinoja turvata mahdollisuus autoilla anonyymisti.
Berner on esittänyt, että tieliikennettä verotettaisiin gps-satelliittiseurannan perusteella.

STT

Kuvat: