Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Mediat: Ivanka Trump jättää Trump-yhtiöt

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin tytär Ivanka Trump aikoo jättää tehtävänsä omassa ja Trumpin yhtiöissä, kertovat amerikkalaismediat. Tieto tuli julki pian sen jälkeen, kun Trump ilmoitti aikovansa nimittää Ivankan aviomiehen Jared Kushnerin neuvonantajakseen.
Ivanka Trumpilla on oma yhtiö, joka myy vaatteita, kenkiä ja koruja. Hän on aikeissa muuttaa perheineen New Yorkista Washingtoniin. Ivanka Trumpin ei odoteta ottavan vastaan mitään virallista tehtävää Trumpin hallinnossa.
Presidentin virkavalan ensi viikolla vannova Donald Trump on vahvistanut, että hänen vävynsä Jared Kushner on nousemassa presidentin vanhemmaksi neuvonantajaksi. Trump kertoi asiasta tiedotteessa.
– Jared on ollut valtava voimavara ja luotettava neuvonantaja koko vaalikampanjan ajan, Trump perusteli.
Tiistaina 36 vuotta täyttävällä Kushnerilla oli merkittävä rooli Trumpin vaalikampanjan aikana, ja hänen asemastaan Trumpin hallinnossa on spekuloitu ahkerasti.

Demokraatit vaativat nimityksen arviointia

Kushnerin nimityksen tiellä on kerrottu olevan juridisia mutkia, joita hänen asianajajansa mukaan selvitellään. Pohdittu on muun muassa sitä, loukkaako vävyn nimittäminen neuvonantajaksi nepotismin kieltävää lakia. Laki säädettiin, kun John F. Kennedy nimitti veljensä Robert Kennedyn oikeusministeriksi. Trumpin avustajien mukaan kielto ei koskisi Valkoisen talon nimityksiä.
Demokraatit vaativatkin pian Trumpin tiedotteen julkaisun jälkeen, että nimityksen laillisuus tutkitaan. BBC:n mukaan demokraatit viittasivat juuri nepotismia koskevaan lakiin ja mahdollisiin ristiriitoihin.
Trumpin siirtymäajan tiimin mukaan Kushner luopuu palkastaan toimiessaan presidentin neuvonantajana. Kushnerin asianajajan mukaan hän luopuu myös paikastaan Kushner Companiesin toimitusjohtajana.
Talouslehti Forbes on arvioinut, että Kushnerin ja tämän vanhempien sekä veljen omaisuus on yhteensä noin 1,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-38564469

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto