Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Nokia myi Saloran henkilöstölleen lahjoittaman virkistysalueen Lahnajärvellä

Nokia Oyj on myynyt Saloran henkilöstölleen lahjoittaman virkistysalueen, joka sijaitsee Lahnajärven rannalla. 9,5 hehtaarin kokoinen kiinteistö rakennuksineen myytiin joulukuussa Suomusjärvellä asuville Mauri, Irma ja Juha Mäntylälle. Kauppahinta on 450 000 euroa.

Uuden omistajan mukaan kiinteistö tulee yksityiseen käyttöön. Alueen tulevasta käytöstä on suunnitelmia, mutta ostajat eivät halua kommentoida kauppaa tarkemmin tässä vaiheessa.

Lahnajärven virkistysalue on ollut myynnissä jo vuosien ajan. Salon Seudun Sanomat kertoi lokakuussa 2011, että säästöjä etsivä Nokia aikoo luopua paikasta.

Kiinteistöön kuului tuolloin toistakymmentä pientä hirsimökkiä, rantasauna ja yhteiset tilat. Nokian menneisyys näkyi kylteissä: tilojen nimiä olivat esimerkiksi Talkman ja Cityman.

Saloran viisi vuosikymmentä -kirja vuodelta 1978 kertoo, että yhtiö lahjoitti Lahnajärven virkistysalueen henkilökunnalleen 45-vuotispäivänään. Alueen luovutti virallisesti teollisuusneuvos H. Olavi Laakso kesäkuussa 1973.

Virkistysalueen pinta-ala oli 9,5 hehtaaria, ja sillä oli rantaviivaa yli 400 metriä. Alueella oli tuolloin kolme saunaa ja päärakennus, jossa oli majoitustilaa parillekymmenelle henkilölle.

– Vuosittain on Lahnajärven maisemissa käynyt virkistäytymässä parisentuhatta saloralaista. Sinne on suurelta osaltaan keskittynyt yhtiön henkilökunnan harrastusryhmien kesäinen toiminta, ja siellä tapaavat myös eri osastot ja toimikunnat pitää kokouksiaan, kirja kertoi.

 

 

 

3 vastausta: Nokia myi Saloran henkilöstölleen lahjoittaman virkistysalueen Lahnajärvellä

  • Eipä tullut tuolla käytyä ikinä vaikka 5 vuotta tein monitoreja ja katolla luki Nokia. Mutta monitorituotanto oli erillään Nokiasta, emme saaneet edes käyttää kännykkäpuolen kuntosalia, saatikka virkistysaluetta. Hullua kun alue lahoitettiin Saloralle ja Nokia sen myi, eikös se olis pitänyt luovuttaa vaikka Saloran/Nokian eläkeläisille?

  • Miten lienee lahjoituksen kanssa? Silloin Nokia ei omistaisi koko paikkaa. Kaveri oli kesätöissä tuolla Saloran palveluksessa, joten kaipa Salora tarjosi vain ilmaisen käyttöoikeuden, kuten moni firma nykyisinkin Lapin mökeillään.

  • Jos alue kerran oli tarkoitettu henkilökunnalle virkistyskäyttöön, ei sitä silloin voi myydä businesstarkoituksissa. Nokialle rahallinenkin merkitys mitätön ja olisihan noita käyttäjiä ollut. Johtajat jotka eivät osaa tehdä operatiivista tulosta tekevät tälläisiä ”laittomia operaatioita” ja lakimiehet taas tietävät että kukaan ei ymmärrä tai viitsi puuttua asiaan.


Uutiset
STT
Arkisto