Posti laajentaa kotihoitoon, osti HR Hoivan

0

Posti on ostanut HR Hoivan, joka tuottaa kotihoidon ja henkilökohtaisen avustamisen palveluja kunnille, kuntayhtymille ja yksityisasiakkaille noin 30 paikkakunnalla.
– Yritysosto laajentaa Postin kotipalvelut kattamaan arjen tukipalveluiden lisäksi kotihoidon, Posti tiedotti tiistaina.
HR Hoivan liikevaihto oli viime vuonna noin 2,5 miljoonaa euroa. Se jatkaa toimintaansa Postin tytäryhtiönä.
HR Yhtiöiden toimitusjohtaja Ilpo Marttila sanoo tiedotteessa, että yrityksen asiakkaiden palvelut jatkuvat ennallaan ja niihin on mahdollista yhdistää myös muita Postin kotipalveluita.
Posti on entuudestaan lähes sadan kunnan kumppani ateriakuljetuksissa. Yhtiö on panostanut vuoden ajan kehittääkseen kotipalveluista uuden liiketoiminnan.

Yrittäjät pitää haitallisena

Suomen Yrittäjien mielestä valtio-omisteisen Postin tulisi pitäytyä vain postipalveluiden järjestäjän roolissa. Yrittäjät on vaatinut, että Postin jakelutoiminta avattaisiin kilpailulle ja että Posti vetäytyisi muusta liiketoiminnasta.
– Postin tunkeutuminen kilpailluille markkinoille yrityskaupalla on aivan muuta kuin toimintaa, jota kansa Postilta odottaa, kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin Suomen Yrittäjistä sanoo tiedotteessa.
Yrittäjien mielestä Posti pyrkii aktiivisesti luomaan valtakunnallisen valtiovetoisen hoivatoimijan.
– Tällaista kehitystä ei valtion omistajaohjauksella pitäisi sallia lainkaan, Grekin sanoo.

STT

Kuvat: