Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Saaristolla ja merellä houkutellaan matkailijoita Saloon

Saaristo- ja rannikkoalueelle toivotaan matkailijoita ympäri maailmaa. Salokin on mukana valtakunnallisessa Visit Finlandin Merellinen saaristo-ohjelmassa.
– Tavoite on luoda saaristo- ja rannikkoalueista kilpailukykyinen, Suomen Lapin kaltainen matkailubrändi, sanoo Yrityssalon kehittämispäällillö Maija Pirvola.

Suosituimmat matkailun käyntikohteet ovat Teijolla. Mathildedalin ruukkikylä ja Teijon kansallispuisto sekä Teijon luontokeskus ovat suosituimpia käyntikohteita Salossa, ilmenee Top5 matkailukohteiden listasta viime vuodelta.
Matkailijolle markkinoidaan Salon ja Kemiönsaaren kautta kulkevaa Rannikkoreitti-pyöräilyreittiä, joka yhdistää kaksi kansallispuistoa, Teijon kansallispuiston ja Saaristomneren kansallispuiston.

3 vastausta: Saaristolla ja merellä houkutellaan matkailijoita Saloon

  • Vaikka 80 000 turistia vuodessa ei mielestäni ajatuksena joka hetki mahdukaan samaan yhtälöön kansallispuiston luontoarvojen kanssa, artikkelissa mainituilla asioilla on kieltämättä mahdollisuuksia suuremmankin matkalupotentiaalin hyödyntämiseen. Aivan mahtava linkki alueella ovat pyöräilyreitit Salo-Strömma ja Rannikkoreitti, jotka tukevat kestävän matkailun toteuttamista niin mielikuvien kuin käytännönkin tasolla. Jos ei ihan Lapin veroista, toivottavasti noille saadaan aluksi ainakin samanlainen status kuin Saariston rengastielle tai Ahvenanmaalle pyöräilykohteena.

    Salolaistenkin olisi hyvä kaukomatkailun ohessa muistaa myös lähellä olevat upeat asiat. Jokin pyöräilyn massatapahtuman järjestäminen näissä puitteissa olisi hieno juttu ja todellista seudun markkinointia. Unohtaa ei pidä myöskään tavoitetta laajentaa pyörätieverkostia, johon Salon kaupunki on sitoutunut. Saisiko Teijontien parannushankkeseen rahoitusta valtiolta näitä kaikkia tavoitteita tukemaan?

  • Teijo on niitä harvoja kohteita rannikolla, joissa on ympärivuotista toimintaa. Saaristossa matkailusesonki kestää kesällä juhannuksesta elokuun ensimmäiselle viikolle. Jotain tuolla saariston matkailun organisoinnissa on täysin pielessä. Kun Lapin hiihtokeskuksetkin ovat kehitelleet kaikenlaista kylpylää, golffia ja vaellusta kesäajaksi, niin tämä ”maailman kaunein saaristo” on 46 viikkoa vuodesta kiinni.

  • Kalastussesonki alkaa kun jäät lähtevät ja kestää marraskuun loppuun. Eli maailman kaunein saaristo on kiinni kaksi kuukautta.
    Särkisalo on ainoa oikeasti merellinen osa Saloa.


Uutiset
STT
Arkisto