Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salolaisen Hellan tuotanto aloitti lakon

Salolaisen Hella Lighting Finland Oy:n tuotannon henkilöstö on lakossa tästä aamusta alkaen. Pääluottamusmies Anne Hakamäen mukaan syynä on työnantajan haluttomuus neuvotella sitouttamiskorvauksista.

Yövuoro oli vielä normaalisti töissä, mutta aamuvuoro ei enää tullut työpaikalle. Hakamäen mukaan 150 työntekijää on valmiina lakkoilemaan päiviä. He ovat ammattiliitto Teamin ja Pron jäseniä.

Saksalainen jättikonserni Hella ilmoitti yt-neuvottelujen päätteeksi marraskuun lopulla irtisanovansa Salosta 165 työntekijää ja siirtävänsä tehtaan tuotannon Romaniaan. Henkilöstöryhmät ilmoittivat jo tuolloin, että ne haluavat jatkaa neuvotteluja tukipaketeista.

Hella aikoo irtisanoa tuotannon henkilöstön kuudessa aallossa. Ensimmäiset joutuvat lähtemään elokuussa ja viimeiset loppuvuodesta 2018.

Hellan yt-neuvottelut käytiin syksyllä.

3 vastausta: Salolaisen Hellan tuotanto aloitti lakon

 • Olen aina ollut kaikkia sellaisia lakkoja vastaan jotka vahingoittavat syyttömiä ulkopuolisia. Nyt saavat Hellan lakossa olevat täyden kannatukseni. Hellan johto on ansainnut kaikkki siitä tulevat harmit ja vahingot.

  Hellan toimii häikäilemättömästi ja antaa vääriä tietoja. Siltä puutuu nyt vastuu henkilöstöstä, joka oli vielä leimallista ennen pörssiyhtiöksi tuloa pari vuotta sitten. Kaipaan vanhojen omistajien Röpken ja Huckin aikoja.

  Lähdin neuvottelemaan niiden osien ja tuotteiden ostamisesta, jotka valmistetaan lähinnä paikallisille markkinoille ja joita Romanian tehdas ei varmuudella tulevaisuudessa ole kiinnostunut valmistamaan. Näitä ovat esimerkiksi laivavalot, piha- ja katuvalot uudella LED- tekniikalla. Niistä olisi hyvinkin voinut kehittyä 100 hengen työpaikka heti ja laajentamisen varaa olisi ollut maailmalle myöhemmin. Lupasimme tehdä pitävät sopimukset siitä että Hellan kanssa ei kilpailla autoalan tuotteissa.

  Miksi herra Wiedmann lähti edes neuvottelemaan ja aiheutti näin odotuksia ja sen myötä tappiota. Petollista toimintaa. Koko Perttelin lopetus lienee sovittu jo 2.6. Netissä julkaisussa uutisessa, jossa Hella myy Hellux-nimiselle pikkufirmalle Saksan vastaavat Non-Automotive tuotteet.

  Olen 25 vuotta lojaalisti toiminut Hellan hallintoneuvossa jäsenenä ja toiminta on ollut rehtiä vuoteen 2005 asti. Nyt en näe enää mitään aihetta olla lojaali näin häikäilemätöntä toimintaa kohdatessani.

  Olisin odottanut että yhtiön koko johto olisi yhtenä miehenä puolustanut työpaikkansa tulevaisuutta ja kieltäytynyt yhteistyöstä tässä hitaassa lopetuksessa. Se olisi ehkä pakottanut Hellan saksalaisen johdon neuvottelupöytään sopimaan jatkosta.

  HLF/Talmu on aina ollut kannattava, hieno yhtiö ja sillä olisi hyvä tulevaisuus, mutta nyt rikas ja ahne omistaja aikoo kaikin keinoin sen lopettaa. Yhteiskuntavastuu puutuu.

 • Taisto Lehti puhuu todella asiaa, sillä hän varmaan tietää mistä puhuu. Nykyinen HLF:n johto ajaa vain omia etujaan,duunarit eivät merkitse heille mitään. Itse he ovat saaneet hyvät bonukset,sinne ovat uponneet, ne meidän tarvittavat bonukset, mehän teemme sen duunin siellä, he eivät edes vaivaudu käymään siellä alakerrassa,jossa voisi likaistaa kengät.

 • Taisto Lehti! Hyvin sanottu!!


Uutiset
STT
Arkisto