Samsung-pomo joutui epäillyksi Etelä-Koreaa repivässä skandaalissa

0

Etelä-Korean presidenttiä Park Geun-hyetä ravisteleva skandaali ulottuu jo elektroniikkajätti Samsungiin. Jupakkaa setvivät syyttäjät aikovat torstaina kuulustella Samsung Electronicsin varapuheenjohtajaa Lee Jae-yongia epäillyn ominaisuudessa skandaaliin liittyvässä lahjusjupakassa. Lee on koko Samsung-konsernin puheenjohtajan Lee Kun-heen poika. BBC:n mukaan pojan arvellaan olevan koko Samsungin tosiasiallinen johtaja, koska isä sai sydänkohtauksen vuonna 2014.
Skandaalin keskushenkilö on presidentti Parkin uskottu Choi Soon-sil, joka muun muassa pyöritti hyväntekeväisyyssäätiöitä. Samsung oli säätiöiden suuri lahjoittaja. Syyttäjät tutkivat sitä, lahjoiko Samsung Choita saadakseen valtion hyväksymään kiistanalaisen yritysfuusion.
Samsung kiistää, että kyse olisi lahjuksista.

http://www.bbc.com/news/world-asia-38580716

STT

Kuvat: