Somerolaismies vankilaan painikaverin kuolemasta

0

Humalaisten ystävysten painiottelu on tuonut somerolaiselle miehelle vankilatuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta. Uhri oli 42-vuotias somerolainen yrittäjä.

Miehiä kuvailtiin parhaiksi ystäviksi keskenään. Heillä oli tapana juoda yhdessä alkoholia ja mitellä voimiaan: vetää sormikoukkua, vääntää kättä ja painia. Kohtalokas painiottelu viime huhtikuussa päättyi siihen, että toinen miehistä menehtyi heijasteelliseen sydänpysähdykseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden torstaina antaman tuomion mukaan 36-vuotias maanviljelijä oli tiennyt ystävänsä terveydellisistä vaikeuksista. Kurkusta kuristaminen tässä tilanteessa oli oikeuden mukaan ollut törkeää huolimattomuutta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi maanviljelijän kahdeksi vuodeksi neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.