Trump vakuuttaa että Meksikon rajalle tulee muuri

0

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on vakuuttanut lehdistötilaisuudessaan, että hän aikoo rakentaa lupaamansa muurin Meksikon vastaiselle rajalle. Trumpin mukaan Meksiko korvaa muurin kustannukset Yhdysvalloille tavalla tai toisella.
Trump kiirehti muurin rakentamisen aloittamista ja sanoi, ettei halua odottaa vuotta tai puoltatoista. Hän myös sanoi, ettei syytä Meksikoa ja meksikolaisia rajaongelmasta.
Trumpkertoo allekirjoittaneensa asiakirjat, joilla siirtää vastuun omista liiketoimistaan kokonaan pojilleen Don Jr:lle ja Ericille. Hän kertoo haluavansa välttää eturistiriidan presidenttiyden aikana eikä aio keskustella liiketoimien hoidosta poikiensa kanssa.
Trump kehui lehdistötilaisuudessaan autoteollisuuden päätöksiä investoida Yhdysvaltoihin ulkomaiden sijasta. Hän sanoi odottavansa, että muut yritykset muun muassa lääketeollisuudesta seuraavat perässä.
Trumpin mielestä on etu eikä rasite, jos Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää hänestä. Näin siksi, että maiden välisten suhteiden nykytila on Trumpin mukaan kauhea.
Trump ei tosin pidä varmana, tuleeko toimeen Putinin kanssa tulevaisuudessa, mutta toivoo sitä. Trump uskoo Venäjän olleen Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaisen hakkeroinnin taustalla.

Media sai moitetta – ja vähän kiitosta

Tuleva presidentti sekä moitti että kehui viestimiä varsin sekavassa ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa osa tiedotusvälineistä oli toiminut vastuullisesti julkaisematta häntä koskevia valeuutisia Venäjä-suhteista.
Toisaalta Trump haukkui muun muassa Buzzfeed-uutissivuston ja CNN-uutiskanavan ja kieltäytyi vastaamasta tai jätti vastaamatta osiin kysymyksistä.
Huomattava osa lehdistötilaisuudesta kului Trumpin verojuristin selostukseen uuden presidentin irrottautumisesta omien liiketoimien hoidosta.
Trump ei ollut pitänyt yhtään varsinaista lehdistötilaisuutta marraskuun vaalivoittonsa jälkeen vaan viestinyt etupäässä Twitterissä.
Trump Tower -pilvenpiirtäjässä pidettyä, hiukan aikataulusta myöhässä alkanutta tilaisuutta on edeltänyt kohu Trumpin Venäjä-suhteita koskevista arkaluontoisista tiedoista. Trump on leimannut huhut poliittiseksi ajojahdiksi ja valeuutisiksi.
Trumpista tulee Yhdysvaltain 45. presidentti ensi viikon perjantaina.

Miestenlehti Penthouse tarjoaa miljoonan Trump-videosta

Amerikkalainen miestenlehti Penthouse tarjoaa miljoona dollaria yksinoikeudesta Donald Trumpista Moskovassa mahdollisesti kuvattuun seksivideoon. Lehden tarjouskirjeen on allekirjoittanut Penthouse Global Median toimitusjohtaja Kelly Holland.
Amerikkalaismediassa julkaistujen vahvistamattomien tietojen mukaan Venäjän tiedustelupalvelulla FSB:llä olisi hallussa video Trumpista ja prostituoiduista moskovalaisessa hotellissa. Hollandin mukaan amerikkalaisilla on oikeus tietää totuus, jos kyseinen video on olemassa.
Republikaanisenaattori John McCain on vahvistanut välittäneensä arkaluontoista tietoa Yhdysvaltain liittovaltion poliisille FBI:lle, kertoo Guardian-lehti. McCain kertoo, ettei kyennyt arvioimaan tietojen paikkansapitävyyttä ja antoi ne siksi viime vuoden puolella FBI:n johtajalle.
Guardianin mukaan kyseessä olivat Trumpia koskevat kiusallisten tiedot, joita Venäjällä mahdollisesti on hallussaan. Trump torjui epäilyt ja vakuutti Twitterissä, ettei Venäjä ole koskaan yrittänyt vaikuttaa häneen.
Trump viestitti, että hänellä ei ole mitään tekemistä Venäjän kanssa – ei lainoja eikä sopimuksia.
Trumpin mukaan amerikkalaisten tiedusteluorganisaatioiden ei olisi pitänyt sallia ”valeuutisten” vuotamista julkisuuteen.
– Elämmekö natsi-Saksassa, hän kysyy tviitissään.

http://www.thewrap.com/read-penthouses-letter-about-the-donald-trump-golden-showers-claim-exclusive/
https://www.theguardian.com/us-news/live/2017/jan/11/trump-dossier-russia-has-compromising-material-on-president-elect-live-updates
https://twitter.com/realdonaldtrump

STT

Kuvat: