Trumpin lehdistötilaisuus alkoi New Yorkissa

0

New Yorkissa on alkanut Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi valitun Donald Trumpin odotettu lehdistötilaisuus. Trump ei ole pitänyt yhtään varsinaista lehdistötilaisuutta marraskuun vaalivoittonsa jälkeen vaan viestinyt etupäässä Twitterissä.
Trump Tower -pilvenpiirtäjässä pidettävää, hiukan aikataulusta myöhässä alkanutta tilaisuutta on edeltänyt kohu Trumpin Venäjä-suhteita koskevista arkaluontoisista tiedoista. Trump on leimannut huhut poliittiseksi ajojahdiksi ja valeuutisiksi.

Virkaanastujaispäivän teemana ”pehmeä aistillisuus”

Trumpin virkaanastujaispäivä ensi viikolla ei jatka hänen kovasanaisen vaalikampanjansa linjaa. Trumpin presidenttikautta valmisteleva tiimi ilmoitti tiistaina, että juhlapäivän teemana on ”pehmeä aistillisuus”.
Teema viittaa enemmän Trumpin taustaan missikisojen järjestäjänä kuin hänen poliittisiin lupauksiinsa.
Trumpin tukijoukoilla on ollut ilmeisiä vaikeuksia löytää nimekkäitä esiintyjiä presidentin virkaanastujaisiin. Esimerkiksi Elton John kieltäytyi esiintymiskutsusta.
Trumpista tulee Yhdysvaltain 45. presidentti ensi viikon perjantaina.

STT

Kuvat: