Turing: Lippulaiva-malliin tulee Android

0

Salolainen matkapuhelinstartup-yritys Turing Robotic Industries ilmoittaa, että sen uusin kehitettävä malli, Turing Phone Appassionato, tulee käyttämään Android-käyttöjärjestelmää. TRI:n muihin malleihin on valittu suomalaisen Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmä. TRI:n mukaan Sailfish-käyttöjärjestelmä tulee olemaan saatavissa myöhemmin myös Appassionato-malliin.
Turingin mukaan uusi Appassionato-puhelin tulee olemaan edelläkävijä keinoälyn ja puheentunnistamisen hyödyntämisessä. Kyse on myös TRI:n malliston lippulaivasta. Keskusmuistia TRI ilmoittaa puhelimessa olevan kuusi gigatavua ja suorittimena Snapdragon 821. Apassionaton testaamisessa ja viranomaishyväksynnässä Turing kertoo käyttävänsä arvostettua alihankkija-kumppania, jotta mallin varsinainen tuotanto voi alkaa.