Tynkkynen saapui oikeustalolle, luki otteita Koraanista

0

Oulun käräjäoikeus käsittelee tänään haastetta, jossa perussuomalaisten nuorten entistä puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Käsittely alkoi yhdeksältä. Tynkkynen kantoi paikalle tullessaan mukanaan Koraania ja luki siitä otteita salin ulkopuolella.
Oikeussalin ulkopuolelle oli ennen käsittelyn alkua kerääntynyt runsaasti mediaa ja yleisöä, noin 50 ihmistä.
Tynkkynen pyysi käräjäoikeudelta, että oikeudenkäynnin saisi valo- ja videokuvata. Hän perusteli pyyntöään oikeudenkäynnin yhteiskunnallisella merkityksellä ja sillä, että hänen muualla asuvat omaisensa pystyisivät seuraamaan käsittelyä. Syyttäjä ei vastustanut pyyntöä. Käräjäoikeus myönsi kuvaus- ja tallennusluvan koko oikeudenkäyntiin.
Tynkkysellä ei ole oikeudenkäynnissä puolustusasianajajaa, vaan hän puolustaa itseään.
Syytteet liittyvät Tynkkysen islam-aiheiseen kirjoitteluun Facebookissa. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta.
Tynkkynen kirjoitti Facebookissa viime heinäkuussa muun muassa, että ”islam pitää kitkeä Suomesta”. Tynkkynen kirjoitti myös, että mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa on.
Syyttäjän mukaan Tynkkysen tekstit ovat solvaavaa ja rasistista vihapuhetta, joka kohdistuu kaikkiin muslimeihin.
Tynkkynen kiistää syytteen. Hänen mielestään kirjoitusten pitää mennä sananvapauden piiriin eivätkä ne solvaa ihmisryhmää.
Syyttäjän haastehakemus on normaalisti salainen oikeuskäsittelyyn asti, mutta Tynkkynen julkisti syytteensä itse viime torstaina perussuomalaisten nuorten tilaisuudessa Oulussa.

STT

Kuvat: