Vajaamiehinen Kouvot antoi opetuksen Vilppaalle – pitkä voittoputki napsahti poikki

0

Vilppaan päävalmentajalla Joonas Iisalolla oli keskiviikkona(kin) asiaa joukkueelleen. Iisalo sai ottelussa suihkukomennuksen. Kuva on viime viikon KTP-ottelusta.

Kun Kouvot ja Vilpas ovat kohdanneet toisensa viime vuosina Korisliigassa, ottelutapahtumat ovat lyöneet lähes poikkeuksetta ällikältä. Niin myös keskiviikkona Kouvolan Mansikka-aholla.

Vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella toisena kohdanneet joukkueet lähtivät otteluun täysin erilaisista lähtökohdista: Vilppaalla oli alla yhdeksän voittoa ja kokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Juho Nenonen, sairasteluista ja loukkaantumisista kärsinyt Kouvot sai jalkeille vain seitsemän pelaajan ryhmän.

Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Kouvot oli keskiviikon ottelussa suorastaan hurmiossa ja murskasi runkosarjan voitosta kamppailevan Vilppaan pistein 86–68 (47–32). Samalla Vilpas sai arvokkaan ja ansaitun opetuksen asenteen merkityksestä lajissa nimeltä koripallo.

Pitää kuitenkin muistaa, että Vilppaan edellinen tappio oli lähes kahden kuukauden takaa liigan kärkijoukkueelle Seagullsille.

Vilpas aloitti ottelun terävästi, mutta Kouvot ei päästänyt vieraita karkuun. Ensimmäisen neljännes päättyi Vilppaalle 20–25.

Toisen neljänneksen alussa Vilppaan löysä pelaaminen kostautui ja Kouvot teki hurjassa heitossa olleen Rakeem Bucklesin johdolla kymmenen pistettä putkeen ja otti ottelun ohjat hieman yllättäen itselleen. Samaan aikaan surkealla tarkkuudella heittäneellä Vilppaalla oli suuria ongelmia löytää aukkoja Kouvojen tiiviistä paikkapuolustuksesta.

Täysin poikkeuksellisella tarkkuudella kolmeen pisteen heittoja nakanut Kouvot (ensimmäisistä 16 heitosta 11 sisään) voitti toisen neljänneksen peräti 27–7 ja siirtyi tauolle 15 pisteen johdossa (47–32).

Vilpas tuli tauolta kentälle terävästi ja jos joukkue teki toisella neljänneksellä yhteensä seitsemän pistettä, tarvitsi se kolmannella neljänneksellä kahdeksan pisteen tekemiseen alle kaksi minuuttia. Desmond Williamsin kaksi peräkkäistä kolmosta ja Juwan Statenin ajo kavensivat tilanteeksi 49–40.

Mutta vaikka miten Vilpas sai hyökkäystään rullaamaan ja teki koreja, vastasi Kouvot vieläkin kovemmilla koreilla. Näin kotijoukkueen johtoasema pysyi koko ajan noin kymmenessä pisteessä. Vilpas ei päässyt juoksemaan juurikaan tuttuja nopeita hyökkäyksiään siitä yksinkertaisesta syystä, että Kouvojen heitot menivät koriin, eikä kaivattuja levypalloja siunaantunut.

Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän todennäköisyydet alkoivat kääntyä yli 60 prosentin tarkkuudella kaukoheittoja upottanutta Kouvoja vastaan ja seitsemän pelaajan kova kuormitus alkoi näkyä kotijoukkueen pelissä. Vilpas kuitenkin jatkoi surkeaa heittämistään, eikä pystynyt käyttämään tilannetta hyväkseen.

Päätösneljänneksellä Kouvot ratkaisi ottelun muutamalla kovalla korilla, joihin Vilpas ei pystynyt vastaamaan. Loppuminuuteilla turhautunut Vilpas-luotsi Joonas Iisalo purnasi itselleen kaksi teknistä virhettä, joista palkintona oli aikainen suihkukomennus.

Tasapaksusta Vilppaasta yli kymmenen pisteen ylsi vain Williams (14). Staten ja Nate Buss heittivät yhdeksän pistettä. Nenosen debyytti oli vielä hakemista: 20 minuutissa syntyi seitsemän pistettä ja neljä levypalloa.

Tasaisesti onnistuneen Kouvojen parhaat olivat Bucklesin (23) lisäksi Michael Cuffee (17) sekä kotimaiset Osku Heinonen (15) ja Tuomas Hirvonen (14).

Vilppaan ottelut jatkuvat jo perjantaina, kun Kauhajoen Karhu saapuu Salohalliin. Ottelu alkaa televisioinnin takia poikkeuksellisesti jo 18.05.