Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Varaa valita

Salon uuden kaupunginjohtajan valinta on loppusuoralla. Soveltuvuustesteihin valittiin kolme ehdokasta. Testien jälkeen kaupunginhallitus valitsee oman ehdokkaansa.
Hallitus käsittelee asiaa viikon päästä maanantaina. Kaupunginvaltuuston on määrä valita uusi kaupunginjohtaja helmikuussa.

Salon Seudun Sanomat esitteli kaikki kolme ehdokasta tällä viikolla.
Vankin kokemus kuntajohtamisesta on 48-vuotiaalla Tom Simolalla. Ennen Raaseporia hän toimi pitkään Kemiönsaaren kunnanjohtajana. Simola tuntee Saloa, ja hän saattaa naapuruuden takia olla valitsijoillekin muita tutumpi.
Simolaa seitsemän vuotta vanhemmalle Esko Poikelalle Lieto on ensimmäinen johdettava kunta. Työkokemusta kuntasektorilta on kuitenkin kertynyt kolmisenkymmentä vuotta.
Vähiten kuntakokemusta on hakijoista nuorimmalla, 38-vuotiaalla Hattulan kunnanjohtajalla Lauri Innalla.
Simola on juristi, Poikelalla on kasvatustieteen tutkinto ja Inna on valtiotieteilijä.
Valinnanvaraa on. Ehdokkaat ovat erilaisia, eikä koulutus kerro, mitä he tulisivat kaupunginjohtajana painottamaan. Simola ja Poikela korostivat SSS:n haastatelussa yhteistyötä yritysten kanssa, ja Innan mielestä oikein tuettu kolmas sektori voi vaikuttaa paljon kaupungin ilmapiiriin.

Uusi johtaja löytynee näiden kolmen joukosta. Ennen valtuuston päätöstä kilpaan voidaan toki vielä kutsua musta hevonen. Kaupungin nykyisestä organisaatiosta sellaista ei löydy.
Teoriassa yllätykset ovat mahdollisia, mutta 23 hakijaa on niin suuri määrä, että virasta aidosti kiinnostuneiden pitäisi jo olla tiedossa.

Kaupunginjohtajalla on oltava edunvalvonnan vaatimat  verkostot, ja hänen pitää olla mukana houkuttelemassa Saloon yrityksiä, mutta hän ei ole elinkeinoasiamies. Antti Rantakokon seuraajallakin on johdettavaan iso organisaatio, joka tuottaa kansalaisten hyvinvoinnille välttämättömiä palveluita.
Valinta on edennyt aikataulun mukaan ja ilman hälyä. Se on jäänyt osaamiskeskuksesta ja Micorosoftin kiinteistökaupasta käydyn keskustelun alle.
Osaamiskeskukseen johtajaehdokkaat suhtautuvat varautuneen myönteisesti. Suuri hanke tulee annettuna pakettina, jonka onnistumisessa uudella johtajalla on iso osa. Kyse on Salon elinvoimaisuudesta.


Uutiset
STT
Arkisto