Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Eduskunta hylkäsi Aito avioliitto -aloitteen – tasa-arvoinen avioliittolaki toteutuu

Eduskunta on päättänyt hylätä Aito avioliitto -kansalaisaloitteen. Asiasta äänestettiin täysistunnossa äänin 120-48. Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuun alussa.
Aito avioliitto -aloite tuli eduskunnan päätettäväksi, kun neljä lakivaliokunnan jäsentä jätti valiokunnan mietintöön vastalauseen.
Lakivaliokunta päätti tiistaina, että se keskeyttää asiantuntijakuulemiset ja tekee aloitteen hylkäämistä esittävän mietinnön.

”Kun ihmisen keinot loppuvat, Jumalan keinot alkavat”

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko pitää todennäköisenä, että tasa-arvoisen avioliittolain kumoamista ei enää tuoda politiikkaan.
– Kyllä tässä inhimillisesti on keinot jo käytetty.
Hän lisäsi kristittynä päättäjänä uskovansa siihen, että ”kun ihmisen keinot loppuvat, Jumalan keinot alkavat”.
Eduskunta päätti tänään hylätä Aito avioliitto -kansalaisaloitteen. Asiasta äänestettiin täysistunnossa äänin 120-48. Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuun alussa.
Niikon mukaan äänestystulos oli odotettu. Hänen mielestään oli kuitenkin tärkeää tuoda asia kertaalleen eduskunnan päätettäväksi.
– Se oli kuitenkin kansalaisaloite. Eihän sitä voinut olla käsittelemättä.
Niikko on yksi neljästä lakivaliokunnan jäsenestä, jotka jättivät tällä viikolla vastalauseen lakivaliokunnan mietintöön Aito avioliitto -aloitteen hylkäämisestä. Niikon lisäksi vastalauseen jättivät Antero Laukkanen (kd.), Laura Huhtasaari (ps.) ja Leena Meri (ps.).

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto