Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Häistä huolta ja hupia

TUULIKKI ROMU. Kun ihminen tulee tiettyyn ikään, alkavat kaverit pariutua oikein joukolla. Joitain vuosia myöhemmin alkaa sadella hääkutsuja pariskunnilta, joille on aikanaan vienyt tupaantuliaislahjan yhteen muuttamisen kunniaksi. Pääsee myös jännittämään, mitä ohjelmanumeroita polttareita järjestävät kaasot ja bestmanit keksivät. Tai jos kyse on kaikkien osallistujien yhdessä järjestämistä polttareista, saa sovitella yhteen kymmenen ihmisen aikatauluja.
Elän nyt tätä aikaa kun lähipiirissä on paljon häitä. Olen mielenkiinnolla seurannut, miten erilaisin tavoin eri ihmiset suhtautuvat omiin häihinsä.
Kaikkein leppoisin lähipiirin morsiamista istui tuntia ennen vihkimistä rennosti oman keittiönpöytänsä ääressä morsiuspuku yllään nakkisoppaa syöden: kaikki oli niin hyvin järjestyksessä ja delegoitu apujoukoille. Toinen morsian taas on jo puoli vuotta ennen häitään listannut jokaisen mahdollisen sudenkuopan ja stressannut joka pikkuasiasta.

Häiden järjestämisestä on varmaan kautta aikojen saanut halutessaan tehtyä ison projektin. Internet ja sosiaalinen media kuitenkin luovat myös tässä asiassa tilaisuuden panna entistäkin paremmaksi tai vetää homman aivan överiksi. Riippuu miltä kantilta asiaa katsoo, ja tietysti siitä, miten pitkälle hääintonsa vie.
Sosiaalisen median tehokäyttäjien ja lifestyle-bloggareiden tapa taltioida ja jakaa jokainen yksityiskohta nimittäin tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden lukea muiden häävalmisteluista ja poimia uusia trendejä vaikka toiselta puolelta maailmaa. Näin voi myös kasata itselleen paineita tehdä omista häistä vielä suurempi spektaakkeli kuin niistä kiiltokuvahäistä, jollaisia kaikki internetistä löytyvät häät tuntuvat olevan. Häiden järjestämisestä saa helposti tehtyä pari vuotta kestävän, runsaasti aikaa ja rahaa nielevän harrastuksen.
Hääblogien ja -sivustojen seuraamisesta innostuneen kaverini kanssa pohdimme, että tässäkin asiassa niin kuin kaikissa internet-ilmiöissä olisi parasta, jos onnistuisi poimimaan muiden ihmisten kirjoituksista ja kuvista vain inspiraatiota ja innostusta ilman, että alkaa tuntea painetta tehdä itse kaikki vähintään yhtä hienosti.
Sanotaanhan, että häiden on mukavaa olla hääparin näköiset. Harva meistä on kiiltokuvankaunis ja täydellinen, joten pieni kotikutoisuus ja muutamat kömmähdykset eivät pilaa yksiäkään häitä.

Olin viime kesänä avomiehen kanssa hänen vanhan opiskelukaverinsa häissä. En odottanut niitä erityisen innolla, koska en tuntenut sieltä ketään. Mutta vaikka en ollut tavannut edes morsiusparia aiemmin, minullakin oli lopulta heidän häissään mukavaa. He onnistuivat järjestämään lämminhetkiset juhlat, joissa vieraista vieraimmatkin pääsivät jakamaan heidän onneaan.
Lämpimällä tunnelmalla ei onneksi ole hintalappua. Sen voi luoda minkä tahansa budjetin juhliin kirsikaksi kakun päälle, oli kakku sitten vaatimaton tai viimeisen päälle viimeisempien trendien mukaan koristeltu.
Kirjoittaja on kielten opiskelija.


Uutiset
STT
Arkisto