Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Ilmarisen sijoitukset tuottivat 4,8 prosenttia

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen viime vuosi sujui vaatimattomasta talouskehityksestä huolimatta hyvin. Sijoitukset tuottivat alkuvuonna heikosti, mutta erittäin hyvä loppuvuosi nosti koko vuoden sijoitustuoton 4,8 prosenttiin, yhtiöstä kerrotaan.
Ilmarisen sijoitusten markkina-arvo nousi viime vuonna 37,2 miljardiin euroon. Vuotta aiemmin sijoitusten arvo oli 35,8 miljardia euroa.
– Britannian kansanäänestys EU-erosta ja Yhdysvaltain presidentinvaalit lisäsivät poliittista epävarmuutta, mikä aiheutti kurssien heilahtelua. Maailmantalouden kasvu oli vaatimatonta, ja korot painuivat historiallisen alas. Näissä haastavissa olosuhteissa saavutimme kohtuullisen hyvän sijoitustuoton, Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio kuvailee.
Hyvän tuloksen takana on Ritakallion mukaan Ilmarisen pitkän aikavälin sijoitusstrategia, jonka mukaisesti yhtiö jatkoi sijoitusten hajauttamista maantieteellisesti ja myös eri omaisuusluokkiin.
Ilmarinen vähensi viime vuonna korkosijoituksia ja lisäsi sijoituksia reaaliomaisuusluokkiin. Pääomaisuusluokista parhaiten tuottivat osakkeet kurssiheilunnasta huolimatta. Osakesalkun tuotto oli 6,5 prosenttia. Kiinteistösijoitukset tuottivat 6,4 prosenttia, kun taas korkosijoitusten tuotto jäi 3,6 prosenttiin.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto