Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Lauri Inna on Salon uusi kaupunginjohtaja

Salon uudeksi kaupunginjohtajaksi valittiin maanantai-iltana Hattulan kunnanjohtaja Lauri Inna. Hän sai äänestyksessä 28 ääntä. Raaseporin kaupunginjohtaja Tom Simola sai 23 ääntä.

Kolmannella loppusuoralle päässeellä ehdokkaalla, Liedon kunnanjohtajalla Esko Poikelalla ei ollut kannatusta valtuustossa.

Nykyinen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko jää eläkkeelle ensi kesänä. Hän on johtanut Saloa koko kuntaliitoksen jälkeisen ajan vuodesta 2009 lähtien.

Lue ennen Lauri Innan valintaa tehty haastattelu täältä.

Lisää aiheesta tiistain Salon Seudun Sanomissa.

24 vastausta: Lauri Inna on Salon uusi kaupunginjohtaja

 • Kyllä oli seipään niellyttä sakkia valtuuston kokouksessa. Olisi voinut vaikka antaa pienet aplodit valituksi tulleelle uudelle kaupunginjohtajalle. Vaan eipä taida kuulua salolaiseen tapaan.

  • Itse kuuluit joukkoon. Miksi et itse aloittanut aplodien antamista jos koit sen tilanteeseen sopivaksi? Ehkä muut odottivat sinun esimerkkiäsi? Jos annoit aplodit ja muut eivät lähteneet mukaan, niin silloin ehkä enemmän aihetta tulla nettiin kirjoittelemaan kun muut ovat niin hölmöjä, että eivät edes aplodeja anna tehtävään valitulle kaupunginjohtajalle.

   • Annoin aplodit kotona tietokoneen ruudun ääressä. Elän nykyaikaa! Eikö ole jännää?

    • Teki mieli taputtaa, mutta valitettavasti valtuuston ohje on, että mieltä ei osoiteta kokouksessa hyvässä eikä pahassa. Myös aplodit ovat kiellettyjä. Valtuusto noudatti tätä kieltämättä vähän orjallisesti. Ehkä ensi kerralla sitten.

  • Taputtaminen ja yletön ilonpito ei sovi valtuustoon, noottia tuli kun vähän hihkaistiin vierustoverin kanssa. Hihkuttiin sitten sisäänpäin, iloinen olen hyvästä valinnasta. Hyvällä mielellä ja yhteistyössä eteenpäin!

   • No nyt on kyllä aihetta muuttaa valtuuston ohjeistusta, jos kaupungin tulevaisuuden kannalta merkittävää valintaa ei voi taputtaa. Se ei ole mielenosoitus vaan kohteliasta käytöstä.

 • Ihanaa saada Saloon hyväntuulisen ja ystävällisen näköinen/oloinen kaupunginjohtaja.

 • Tehtävä ei ole helppo! Toivottavasti Inna pysyy vauhdissa mukana, sillä hän ei varmaan osaa kuvitella vielä, että mikä savotta häntä odottaa? Jämäkkyys ja asioiden eteenpäin vieminen on Salossa erittäin tärkeää, että nousemme täältä suosta! Onnea uudelle kaupunginjohtajalle tehtävään!

 • Nyt on niin osuva kaupungin johtaja ettei kenelläkään varmastikaan ole mitään negatiivista sanottavaa! Onnea uusiin haasteisiin!

  • Nyt saamme uudenlaisen, avoimen ja keskustelevan, hyvät taustat omaavan kaupunginjohtajan, vaikka tehtävä ei ole Salon tilanteessa mitenkään helppo. Onnea ja siunausta toivotan hänelle uudessa tehtävässään.

 • Oikea valinta tuleviin haasteisiin. Pitää kuitenkin muistaa, että kaupunginjohtaja ei yksin pysty ihmeisiin vaan siihen tarvitaan saumatonta yhteistyötä politiikkojen, kansalaisten ja virkamiesten kesken.

 • Nyt kun kaupungille on saatu dynaaminen ja nuorekas kaupunginjohtaja niin uudistumisen soisi ulottuvan myös muihin luottamuselimissä eli kaupunginhallitukseen sekä valtuustoon. Kaupunginjohtajavaali oli niitä harvoja vaalikaudella tehtyjä päätöksiä, jonka lopputulosta ei onneksi onnistuttu töpeksimään. Kuntavaali ovat onneksi jo kotvan kuluttua, joten muutokseen on vielä mahdollisuuksia.

  • Eiköhän äänestetä seuraavissa kuntavaaleissa samat henkilöt kaupunginhallitukseen ja valtuustoon. Saavat sitten itse ottaa vastuuta seuraavalla kaudella MS:n kiinteistön kaupasta ja selitellä miksei Salon IoT-keskus lähtenytkään lentoon.

 • Onneksi olkoon salolaiset! Saatte osaavan, osallistuvan ja aktiivisen ammattilaisen johtamaan kaupunkianne! Onnea myös sinulle itsellesi, Lauri!

 • Onnea uudelle kaupunginjohtajalle ja lentopallomiehelle! Saadaan vielä kaupanpäälle HPK:n hallituspaikka.

 • Mahtavaa saada uusi, innokas ja toivottavasti päättäväinen johtaja Saloon! Nyt olis aika sitten uudistaa myös valtuusto, jossa samat, saamattomat naamat ovat istuneet vuosikausia ja saaneet päätöksillään Salon taloustilanteen aivan hirveäksi!!

 • Ettei vain olisi sellainen duunarijohtaja, joka vaihtaa työpaikkaa tuon tuostakin. Kunnanjohtajaksi hänellä on ollut hyvin, hyvin lyhyitä pestejä. Ei lupaa hyvää, vaikka vaimo onkin Turussa.
  Näillä duunarijohtajilta yleensä puuttuu sitoutuminen. Yritysmaailmassa tällaisia johtajia pyritään välttämään ellei tarvita ns. väliaikaisia ”ulosheittäjiä”.
  Jokohan on jo uudet hakupaperit vetämässä. Hattulassa ehti olla vain vuoden. Heh.

 • Mikäköhän on uuden kaupunginjohtajan mielipide Hyperloopista? Toivottavasti ei jatka Rantakokon linjaa.

 • Avoimin mielin kohti tulevaisuutta, tuntien kuitenkin pientä pettymystä siitä ettei Liedon kunnanjohtaja tullut valituksi Saloon. Lieto on hänen aikanaan kehittynyt niin taloudessa kuin työllisyydessä korkealle tasolle, tarjoten asukkaille ja yrityksille erinomaisen elinympäristön. Konkreettiset näytöt ovat vakuuttavia. Salolla olisi mahdollisuudet samaan, edellyttäen että päättäjät suostuvat kaavoittamaan yritystontteja moottoritien varteen ja asuintontteja luonnonkauniille paikoille jossa ihmiset aidosti viihtyvät.

 • Toivottavasti saadaan avoimmuuden kulttuuri tähän kaupunkiin ja kannustetaan kriittiseen keskusteluun. Elinkeinopoliittinen ohjelma pitää kirjoittaa heti uudestaan ja tarkastella kriittisesti Yrityssalon roolia Salon elinkeinoelämän uudistajana. Nythän täällä olevat projektit ovat lähinnä puuhastelua.
  Kaiken kruunaa se, että Salossa poliittiset puolueet tappelevat sisäisesti ja keskenään. Toivottavasti uusi valtuusto on fiksumpi. Ei ole helppo nakki vetää tämä kaupunki suosta!

 • Kävit pöytäporukkaamme tervehtimässä Plazassa valokuvaajan kanssa. Hieno ele, emme vain tunnistaneet sinua sillä hetkellä vaan luulimme reportteriksi. Tervetuloa kuitenkin meidän kaikkien puolesta.

 • Ilmankos verenpaine nousi ja käsiä katkesi.

  Muuten olen samaa mieltä.

  Lämpimästi tervetuloa Saloon, Lauri Inna.

 • Toivottavasti uuden kaupunginjohtajan myötä kaupunkimme koko hallintokulttuuri muuttuu avoimeksi ja lakeja sekä säädöksiä kunnioittavaksi ja noudattavaksi. Olen aina ennen ollut siinä uskossa, että me kaupunkilaiset emme aina osaa tai halua nudattaa kaikkia lakeja ja muodollisuuksia. Salon hallintokulttuuri on kyllä etunenässä näyttänyt meille kaupunkilaisille, ettei sillä ole niin väliä, kuinka asioita hoidetaan, kunhan kukaan ei vaan huomaisi.

 • kuntavaalit ovat tulossa .. Toivottavasti äänestetään siten että uudella nuorekkaalla kaupunginjohtajalla on mahdollisuus toimia kaupunkimme hyväksi.
  Nykyisen valtuuston ja kaupunginhallituksen edustajien on aika väistyä uusien ajatusten tieltä
  Salossa on aika valtuuston ja kaupunginhallituksen vanhojen poliittisten klikkien väistyä, jos haluamme oikeasti parempaa hallintoa. Tervetuloa Lauri Innalle Saloon, työtä riittäää.


Uutiset
Keskustelut
STT
Arkisto