Murto ja Nikkanen hyppäävät Birminghamissa – Jyväskylän SM-halleissa silti runsaasti salonseutulaista seurattavaa

0

Suomen yleisurheilun kerma kokoontuu lauantaina ja sunnuntaina Jyväskylän halli-SM-kilpailuihin. Tai no, pikemminkin voi puhua kakkupohjan kokoontumisesta, sillä muutamat aivan kirkkaimmat huiput SM-kisoista puuttuvat.

Näihin kärkinimiin kuuluvat keihäänheittäjien Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen sekä moukarimiehen David Söderbergin lisäksi Salon seudun seiväshyppääjät Wilma Murto ja Minna Nikkanen. He kilpailevat jo aiemmin talvelta tutuksi tulleeseen tapaan World Indoor Tourin osakilpailussa Englannin Birminghamissa.

Tuo kisa alkaa Suomen aikaa tänään kello 15.45. Seura on kova, sillä paikalla on suuri osa maailman huipuista. Heistä mainittakoon Kreikan tilastoykkönen Ekaterina Stefanidi, Sveitsin Nicole Büchler sekä yhdysvaltalaiskaksikko Megan Clark ja Mary Saxer.

Nikkanen on World Indoor Tourin kokonaiskilpailussa jaetulla kolmannella sijalla. Kokonaisvoittaja palkitaan 20 000 Yhdysvaltain dollarilla – tuo rahapotti on menossa Nicole Büchlerille.

Jyväskylän SM-kilpailuissa salonseutulaisista mitaliodotuksia kohdistuu Someron Esan seiväshyppääjään Tommi Holttiseen. Mitalitaistelusta tullee erittäin tasainen, ja pakkaa sekoittaa omalta osaltaan Eemeli Salomäki. Huippu-uransa loppumisesta syksyllä kertonut toinen Someron Esan edustaja on ilmoittautunut kilpailuun valmennettavansa Niko Koskisen tavoin.

Salomäki kuuluu myös pituushypyn ja miesten 60 metrin aitajuoksun osallistujalistaan. Niissä kisoissa mitaleista taistelevat toki todennäköisesti muut miehet. Oma savottansa Salomäellä on myös kuntavaaleissa, jossa hän on SDP:n ehdokkaana Lahdessa.

Naisten korkeushypyssä käydään oletettavan voittajan Linda Sandblomin takana mielenkiintoinen kilpailu. Eleriin Haas ja Laura Rautanen ovat aiempien vuosien perusteella edellä Perttelin Peikkojen Elina Kakkoa ja ennätyksensä jo lukemiin 177 nostanutta Salon Vilppaan Saara Sinervoa.

Erot eivät kuitenkaan ole niin suuria, etteivätkö Kakko ja Sinervo – tai Vilppaan kasvatti Miia Kurppa – pystyisi pikkuyllätyksellä jopa pronssin kylkeen.

Mitalia kurkottaa myös Kalevan Kisojen viime kesän pronssihyppääjä Samuli Eriksson miesten korkeuskisassa. Eriksson on viettänyt armeija-aikaa, mutta kun viime vuosien lajihallitsija Jussi Viita ei mukana ole, löytyy Vilppaan urheilijalla mahdollisuudet melkeinpä mihin tahansa.

Ilmoittautuneet salonseutulaiset urheilijat:
Samuli Eriksson, Salon Vilpas (korkeushyppy)
Tommi Holttinen, Someron Esa (seiväshyppy)
Elina Kakko, Perttelin Peikot (korkeushyppy)
Antton Launto, Sauvon Urheilijat (800 ja 1 500 metriä)
Matti Mäkitalo, Paimion Urheilijat (pituushyppy ja kolmiloikka)
Kalle Raitala, Kosken Kaiku (400 metriä)
Eemeli Salomäki, Someron Esa (seiväshyppy, pituushyppy, 60 metrin aidat)
Saara Sinervo, Salon Vilpas (korkeushyppy)

Tommi Holttinen on valmis mitalitaisteluun SM-halleissa.