Nuorten Sekasin-chat tukkeutui yhteydenotoista

0

Nuorten mielenterveyden tueksi perustettu Sekasin-chat hakee uusia vapaaehtoisia päivystäjiä palvelun ruuhkautumisen takia. Chatiin on pyritty neljän viikon aikana jo 15 000 kertaa, eikä kaikkiin nuorten ongelmiin ole ehditty tarjota apua.
Mielenterveysseuran pyörittämää chatia testattiin viikon ajan jo viime toukokuussa. Chat alkoi säännöllisesti 19. tammikuuta.
– Näin suuri ruuhka kertoo valtavasta keskustelun tarpeesta. On karua, ettei keskustelun paikkoja muuten tunnu oikein olevan, sanoo Mielenterveysseuran verkkokriisityön päällikkö Satu Raappana.
Mielenterveysseuran mukaan yli puolet Sekasin-chatin käyttäjistä on teini-ikäisiä. Keskustelijoista yhdeksän kymmenestä on naisia. Yleisimmät syyt yhteydenottoon ovat olleet ahdistus, masennus, itsetuhoisuus ja ihmissuhdeongelmat.

STT

Kuvat: