Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Perniössä ammuttu susinaaras oli tiineenä

Salon ja Raaseporin susilaumaan tuskin syntyy uusia pentuja tänä keväänä. Perniössä viikko sitten ammuttu lauman johtajaparin naaras oli kantava.

Ruhon tutkineen Luonnonvarakeskuksen lausunnossa todetaan, että ”alustavan kohduntarkastelun perusteella susi oli ammuttaessa tiineenä”. Tutkijoiden mukaan naaras oli paritellut ja hedelmöittynyt, mutta alkioiden lukumäärää ei pystytty laskemaan.

Ammutulla naaraalla oli ollut pentuja jo aiemmin. ”Kohdun runko-osasta löytyi merkkejä viime kevään synnytyksestä”, Luken lausunnossa sanotaan.

Susijahdin tapahtumista on tehty tutkintapyyntö, jonka mukaan metsästyksessä olisi rikottu riistakeskuksen myöntämiä lupaehtoja. Salon rikoskomisarion Pertti Läksyn mukaan poliisi joutuu esitutkinnassa puntaroimaan, miten metsästystilanteessa katsotaan katkeamaton jäljitys ja miten määritellään välitön läheisyys pihasta.

Salon ja Raaseporin susilauman johtajaparin naaras sai pennut viime keväänä ja oli kantava, kun se ammuttiin.

52 vastausta: Perniössä ammuttu susinaaras oli tiineenä

  • Erinomaista työtä poliisilta, suuret kiitokset nopeasta tutkinnasta, että tuli totuus julki näinkin nopeasti. Nämä susien kodinturva reviirien puolustajat ottavat vaan heille arvokkaan tiedon ja nolaavat itsensä koko kansan silmissä, niinkuin tässäkin kävi. He luulivat tietävänsä susien liikkeet. Olisi kannattanut ensin saada varmuus miten se metsästys ja jäljitys oikein meni. Sudet kun saattaa käyvä useammassakin pihassa, vaikka amatöörien jäljitys välillä kadottaisi jäljen. Metsästäjät tekivät viisaasti ja vetivät matalalla profiililla ja tulos oli erinomainen.

  • Ainoa laittomuus, mikä susijahtiin liittyy, on susisuojelijoiden harjoittama vihapuhe. Moni ei varmaankaan ymmärrä rikkovansa lakia, kun tunteet ovat pinnassa. Oma asia ei kuitenkaan tuo oikeutta kirjoitella mitä tahansa, vaikka kuinka tuntisi olevan oikeassa.

  • Eipä taida olla kommentointi auki, kun ei ole kuin yksi kommentti. No tässä tulee toinen. Hyvä oli tuuri, että osui kantavaan naaraaseen, ei tule pentuja keväällä ainakaan tältä naaraalta ja hyvässä lykyssä saadaan luvat lauman edellisillekin poikasille, kun alkavat käydä pihoissa.

    Täällä etelässä ei susia tarvita, ei ole suuria yhtenäisiä metsäalueita kuten pohjoisessa tai Itä-Suomessa. Sinne sudet kuuluvat ja mieluummin rajan taa Venäjälle.

  • Poliisin päätös oli ennalta täysin selvä.

  • Käykääpä lukemassa susisuojelijoiden facebook-sivuja. Teksti on sitä luokkaa, että perussuomalaisten maahanmuuttopuheet ovat kuin iltasatuja niihin verrattuna. Oma totuus ei kuitenkaan anna oikeutta uhata ketään.


Uutiset
STT
Arkisto