Presidentti Niinistö tapasi Yhdysvaltain uuden puolustusministerin

0

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Yhdysvaltain uuden puolustusministerin James Mattisin Münchenin turvallisuuskonferenssissa, kerrotaan presidentinkansliasta. Kahdenvälinen tapaaminen järjestettiin pian konferenssin avajaistilaisuuden jälkeen.
Turvallisuuskonferenssin pääantina on tänä vuonna pidetty selvyyden saamista Yhdysvaltain uuden hallinnon ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta.

Saksan puolustusministeri varoitti murentamasta EU:ta

Saksan puolustusministeri Ursula von der Leyen varoittaa Yhdysvaltoja murentamasta EU:n yhtenäisyyttä. Von der Leyen sanoi puheessaan Münchenin turvallisuuskonferenssissa, että vahva EU ja yhtenäinen Nato ovat myös Yhdysvaltojen etu.
– Amerikkalaiset ystävämme tietävät, että heidän sävynsä Euroopan ja Naton suuntaan vaikuttaa suoraan maanosamme yhtenäisyyteen, hän sanoi.
Ministeri totesi myös, että terrorismin vastaisesta taistelusta ei saa tehdä yleistä sotaa muslimeja ja islamia vastaan. Parempi tie on hakea kumppanuutta samanmielisten muslimi- ja arabivaltioiden kanssa, hän sanoi.
– Muuten vaarana on, että kaivaudumme vain syvemmälle väkivallan ja terrorin hautaan.
Von der Leyen otti samalla kantaa myös Venäjä-suhteisiin ja totesi, ettei Yhdysvaltojen tule asettaa liittolaisiaan ja Venäjää samanarvoisiksi ja käydä liittolaisten pään yli kahdenvälisiä neuvotteluja.

STT

Kuvat: