Washington Post: Flynn pimitti tietoa myös FBI:lta

0

Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan tehtävästä eroamaan joutunut Michael Flynn ei salannut asioita pelkästään varapresidentiltä vaan myös liittovaltion poliisilta FBI:lta, kertoo Washington Post useisiin nimettömiin lähteisiin nojaten.
FBI:lle valehteleminen on rikos, josta voi joutua viideksi vuodeksi vankilaan. Washington Postin lähteet arvelevat, ettei Flynniä vastaan välttämättä nosteta syytettä.
Flynn joutui eroamaan, koska oli salannut keskustelleensa Venäjän suurlähettilään kanssa maahan kohdistuvista sanktioista. Keskustelu käytiin ennen kuin Flynn aloitti kansallisen turvallisuuden neuvonantajana, ja siksi se oli monen mielestä asiaton ja mahdollisesti jopa laiton.
Presidentti Donald Trump on puolustanut Flynniä julkisesti, vaikka pyysikin tätä eroamaan. Trumpin mukaan Flynn ei tehnyt mitään väärää käydessään keskusteluja sanktioista presidentti Barack Obaman ollessa vielä vallassa. Eroamispyyntö johtui Valkoisen talon mukaan luottamuspulasta.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/flynn-in-fbi-interview-denied-discussing-sanctions-with-russian-ambassador/2017/02/16/e3e1e16a-f3d5-11e6-8d72-263470bf0401_story.html?hpid=hp_hp-top-table-main_flynn-5pm%3Ahomepage%2Fstory&utm_term=.789203ac69c6

STT

Kuvat: