Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Ylijohtaja: Valmius säilytettävä 10 000 turvapaikanhakijan vastaanottoon

Vaikka turvapaikanhakijamäärät ovat Suomessa laskeneet, Maahanmuuttoviraston tulisi säilyttää toimintavalmius 10 000 turvapaikanhakijan vastaanottoon, arvioi sisäministeriön ylijohtaja Jorma Vuorio.
Vuorion mukaan turvapaikanhakijatilannetta ei voi vielä pitää vakiintuneena, sillä esimerkiksi Tanskan ja Ruotsin sisärajatarkastusten päättyminen tai Turkin ja EU:n välisen sopimuksen purkautuminen voivat kasvattaa turvapaikanhakijamääriä nopeasti myös Suomessa.
Vuorio muistuttaa, että ihmisten liikkumisen taustalla olevat perussyyt eivät ole muuttuneet.
– Sotien, köyhyyden, ilmastonmuutoksen ja väestönkasvun jatkuessa ihmiset lähtevät liikkeelle, Vuorio kirjoittaa sisäministeriön perjantaina julkaisemassa maahanmuuton tilannekatsauksessa.
Tilannekatsauksen mukaan Suomessa tehtiin viime vuonna 5 657 turvapaikkahakemusta. Luku putosi selvästi vuodesta 2015, jolloin turvapaikkahakemuksia tehtiin 32 476.
Vaikka Suomen turvapaikanhakijatilanne on palautunut lähes vuotta 2015 edeltäneelle tasolle, EU:n tasolla lukemat eivät ole laskeneet samalla tavalla. Euroopan turvapaikkaviraston (EASO) tilastojen mukaan vuonna 2016 EU-maihin jätettiin yhteensä 1 234 000 turvapaikkahakemusta. Saksasta turvapaikkaa haki viime vuonna yli 745 000 ihmistä.

STT

Kuvat:


Uutiset
STT
Arkisto