Ystävänpäivän aurinko herätti Korkeasaaren karhut talviunilta

0

Alkuviikon lämpöaalto sai Helsingin Korkeasaaren karhut heräämään talviuniltaan.
Eläintenhoitajat kuulivat tiistaina ystävänpäivänä kolistelua Karhulinnasta ja kohtasivat kaksi unenpöpperöistä kontiota.
Eläintarhan 16- ja 11-vuotiaat naaraskarhut ehtivät uinua kolmen kuukauden talviunet. Karhut heräävät yleensä vasta maalis-huhtikuussa. Tosin viimekin vuonna karhujen talviuni keskeytyi jo helmikuun alussa.
Perjantaina karhut kömpivät ulos talvipesästään nälkäisinä, penkoen lumipeitteisen tarhansa laidasta laitaan. Henkilökunta tarjosi heille kevään ensimmäisiksi makupaloiksi rusinoita, pähkinöitä, omenoita ja salaattia, mutta viikonlopulle karhujen jääkaappiin on varattu tuhdimpia liha-aterioita.
Jos talvi vankistaa vielä otettaan, pidetään karhujen talvipesä yhä avoinna päivänokosia varten.

STT

Kuvat: