17-vuotias Niklas Breilin pääsee taas miesten maajoukkueen mukaan

0

Niklas Breilin jalka on entistä tiukemmin maajoukkueen oven välissä.

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on valinnut 30 pelaajan ryhmäänsä Salon Viestiä edustavan 17-vuotiaan Niklas Breilinin.

Kuortaneella lentopallolukiota käyvä Breilin on ollut mukana Sammelvuon maajoukkueessa ennenkin, vaikka debyytti itse maaottelussa on vielä tekemättä. Libero Breilin on pelannut tällä kaudella 1-sarjaa Kuortaneen joukkueessa, ison kasan nuorten maaotteluita sekä A-poikien SM-sarjaa Salon Viestin paidassa.

 

Breilin on yksi maajoukkueen neljästä liberopelaajasta: itseoikeutettu ykköslibero on Lauri Kerminen. Kaksi muuta ovat Aleksi Mutka ja Eetu Pennanen.

30 pelaajan ryhmän yllättävin nimi oli paluun maajoukkueeseen tekevä 38-vuotias passarilegenda Mikko Esko, joka on pelannut pitkällä uralla peräti 272 maaottelua.

Huhtikuun viimeisellä viikolla ensimmäistä kertaa kokoontuvan maajoukkueen kesän ohjelmassa on kolme isoa haastetta: MM-karsinnat, Maailmanliiga ja EM-kilpailut.

Ensimmäiseksi 30 pelaajan ryhmästä muodostetaan 14 pelaajan joukkue, joka osallistuu toukokuun lopussa Tshekissä pelattaviin MM-karsintoihin, jossa Suomi kohtaa Kyproksen, Pohjois-Irlannin, Ruotsin, Espanjan ja Tshekin. Lohkon voittaja selviytyy ensi vuoden MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkonen heinäkuussa pelattavaan 3. kierroksen turnaukseen.

MM-karsintojen jälkeen alkaa välittömästi Maailmanliiga Koreassa, Helsingissä ja Egyptissä. EM-kilpailut käydään elokuussa Puolassa.