Ylämenu
Menu
Uutiskirje

17-vuotias Niklas Breilin pääsee taas miesten maajoukkueen mukaan

Niklas Breilin jalka on entistä tiukemmin maajoukkueen oven välissä.

Miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on valinnut 30 pelaajan ryhmäänsä Salon Viestiä edustavan 17-vuotiaan Niklas Breilinin.

Kuortaneella lentopallolukiota käyvä Breilin on ollut mukana Sammelvuon maajoukkueessa ennenkin, vaikka debyytti itse maaottelussa on vielä tekemättä. Libero Breilin on pelannut tällä kaudella 1-sarjaa Kuortaneen joukkueessa, ison kasan nuorten maaotteluita sekä A-poikien SM-sarjaa Salon Viestin paidassa.

 

Breilin on yksi maajoukkueen neljästä liberopelaajasta: itseoikeutettu ykköslibero on Lauri Kerminen. Kaksi muuta ovat Aleksi Mutka ja Eetu Pennanen.

30 pelaajan ryhmän yllättävin nimi oli paluun maajoukkueeseen tekevä 38-vuotias passarilegenda Mikko Esko, joka on pelannut pitkällä uralla peräti 272 maaottelua.

Huhtikuun viimeisellä viikolla ensimmäistä kertaa kokoontuvan maajoukkueen kesän ohjelmassa on kolme isoa haastetta: MM-karsinnat, Maailmanliiga ja EM-kilpailut.

Ensimmäiseksi 30 pelaajan ryhmästä muodostetaan 14 pelaajan joukkue, joka osallistuu toukokuun lopussa Tshekissä pelattaviin MM-karsintoihin, jossa Suomi kohtaa Kyproksen, Pohjois-Irlannin, Ruotsin, Espanjan ja Tshekin. Lohkon voittaja selviytyy ensi vuoden MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkonen heinäkuussa pelattavaan 3. kierroksen turnaukseen.

MM-karsintojen jälkeen alkaa välittömästi Maailmanliiga Koreassa, Helsingissä ja Egyptissä. EM-kilpailut käydään elokuussa Puolassa.


Uutiset
STT
Arkisto