LP Viesti enää yhden otteluvoiton päässä finaaleista

0

LP Viesti näyttää olevan odotusten mukaisesti aivan liian kova kova joukkue Oriveden Ponnistukselle lentopallon naisten Mestaruusliigan välieräsarjassa. LP Viesti otti kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan päihittämällä OrPon Salohallissa suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-21, 25-17, 25-18).

Kuten niin usein epätasaistenkin joukkueiden lentopallo-ottelussa, oli OrPollakin tiistaina oma selvän johtoaseman hetkensä. Hyvin lyhyeksi hetkeksi se tosin myös jäi: vierasjoukkue johti avauserää jo 8-2 vain menettääkseen etulyöntiasemansa yhtä nopeasti kuin oli sen saavuttanutkin. LP Viesti tuli ennen kaikkea Noora Kososen ja Pauliina Vilposen hyökkäyksillä rinnalle ja ohi. Sen jälkeen ottelun kontrolli olikin koko ajan salolaisilla.

OrPon päävalmentaja Satu Natunen käytti kaikki mahdolliset keinot. Parikymppinen englantilaisyleispelaaja Mechell Daniel tuli avausseitsikkoon Malina Terrellin tilalle, ja ensimmäisessä erässä homma toimikin kohtalaisesti. Daniel pystyi antamaan neljän pisteen verran taustatukea toiselle yleispelaajalle Janisa Johnsonille, joka takoi jo avauserään seitsemän pisteen tehot.

Sittemmin Daniel kypsyi heikolla hyökkäysprosentilla (27) vaihtopenkille, josta Terrell tuli tilalle. Kolmanteen erään Natunen nosti pelaavaan kokoonpanoon Saara Holmin ja Niina Ylösen, jolloin hakkuri Johanna Siuro ja keskitorjuja Saara Lepistö siirtyivät vuorostaan vaihtonurkkaukseen. Liberona pelasi koko ottelun ajan Emilia Putkisaari, joka korvasi kokonaan ottelusta sivussa olleen Sanna Häkkisen.

Nämä muutokset johtivat osaltaan tasaiseen kolmannen erän alkupuoliskoon. LP Viesti näytti menevän varmaan voittoon, kun koko ottelun pelannut keskitorjuja Anna Czakan vei torjunnalla ja kahdella hyökkäyspisteellään kotijoukkueen 17-12-johtoon. OrPo tuli vielä lukuihin 21-19 asti, mutta sen lähemmäs ei ollut asiaa.

LP Viestin pelaaminen näytti Salohallissa poikkeuksellisen paljon tavanomaiselta naisten mestaruusliigajoukkueelta – toki kovan tasonsa puolesta se oli oma itsensä. Passari Viktoriia Tuchashvili pelasi poikkeuksellisesti leijonanosan hyökkäyksistä laitojen eli toisin sanoen Kososen, Vilposen ja Ronja Heikkiniemen kautta.

Eikä suotta: Vilponen (17/+12) teki varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä mainiota jälkeä, ja sama pätee koko ottelun osalta 47-prosenttisesti hyökänneeseen Kososeen (16/+8). Heikkiniemi keräsi tehosaldon 11/+6.

Koko pitkän kauden aikana ei ole tarvinnut juuri koskaan kirjoittaa seuraavaa lausetta: Nadezhda Gokhshteinilla oli hieman heikompi päivä. Vera Klimovich (3/+3) korvasi keskitorjujakollegansa Gokhshteinin (2/0) kolmanteen erään. Czakan puolestaan teki täydellistä hyökkäystyötä: 5 suoritusta, 5 onnistumista.

Myös HPK on marssimassa kohti loppuotteluita. Se voitti omassa toisessa välierässään Pölkyn Kuusamossa erin 3-1. Tuo ottelusarja jatkuu huomenna keskiviikkona edelleen Kuusamossa. OrPo ja LP Viesti kohtaavat seuraavan ja kenties tällä erää viimeisen kerran torstaina Orivedellä.

Korjattu 28.3. kello 22.01 OrPon yleispelaajan Mechell Danielin kansallisuus.

 

LP Viestin keskitorjuja Anna Czakan pelasi mainiosti kolmannessa välierässä.