Ylämenu
Menu
Uutiskirje

JHL:n puheenjohtaja: EK haastaa tahallaan riitaa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo Elinkeinoelämän keskusliiton haastavan tahallaan riitaa työntekijäjärjestöjen kanssa. Pyrkimyksenä on hajottaa sopimusyhteiskuntaa. Samalla EK antaa avauksillaan syöttöjä suoraan ay-liikkeen lapaan.

EK:n puheenjohtaja Veli-Mattila Mattila herätti kohua sanomalla, että suomalaisten palkat ovat 10–15 prosenttia liian korkeita. Niemi-Laine sanoo Mattilan kerjäävän röyhkeällä kommentillaan verta nenästään.

”Tuommoinen tyyppi, joka tienaa puolitoista miljoonaa vuodessa, ei ymmärrä tavallisen ihmisen arkea. Meillä on palvelualalla 30 vuotta työtä tehneitä ihmisiä, joilla on nettopalkka 1500 euroa kuukaudessa”, hän vertaa.

Suur-Salon JHL ry. 087:n kevätkokouksessa torstaina vieraillut Päivi Niemi-Laine sanoi JHL:n tavoittelevan syksyn neuvottelukierroksella palkankorotuksia. Liiton linja on, että työntekijän on tultava palkallaan toimeen.

 

 

2 vastausta: JHL:n puheenjohtaja: EK haastaa tahallaan riitaa

  • Minusta on turhaa ja hölmöä provosoitua EK:n kommenteista. JHL kuten muutkin, työntekijäjärjestöt, voivat kommentoida, että EK ei ole neuvotteluosapuoli.

    Samalla liitot voivat yhteisesti kommentoida, että EK:n mielipide on yhdentekevä.

  • Oikein hyvä kommentti JHL:n puheenjohtajalta EK:n uuteen möläykseen. Ilman muuta kannattaa kertoa työntekijäjärjestön mielipide siitäkin huolimatta, että EK ei ole neuvotteluosapuoli.

    Hyvä aina muistuttaa myös EeKoota siitä tosiasiasta miten pienillä palkoilla ihmiset yrittävät selviytyä Suomen oloissa ja hintatasossa.

    Mattila voisi itse ihan piruuttaan kokeilla elää yhden kk/1500 euroa aivan tavallisilla vuokra, ruoka, puhelin ym. menoilla.


Uutiset
STT
Arkisto