Kännykkäkuskit poliisin tehosyyniin

0

Poliisi valvoo tällä viikolla erityisesti turvalaitteiden käyttöä, suojatieturvallisuutta ja kännyköiden käyttöä liikenteessä. Huomiota kiinnitetään myös muihin tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttaviin tekijöihin.

Turvalaitevalvontaa tehdään samanaikaisesti koko EU:n alueella.

Viimeksi kuluneen kolmen vuoden aikana on kuollut vuosittain keskimäärin 32 ja loukkaantunut 430 jalankulkijaa. Vakavimmat suojatieonnettomuudet tapahtuvat tyypillisesti 40–50 km/h -nopeusrajoitusalueella ja sellaisissa paikoissa, joissa ei ole valo-ohjausta. Ajankohtana on usein aamu- tai iltapäiväruuhka.

Suojatie- ja tarkkaamattomuusvalvonta liittyvät kiinteästi toisiinsa. Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta korostaa, että suojatieonnettomuudet ovat yleensä monen tekijän summa.

– Ajoneuvon kuljettajan huomion herpaantuminen itse ajoneuvon kuljettamisesta ja ympäristön havainnoinnista yhdistettynä liialliseen ajonopeuteen lisäävät riskiä onnettomuuteen, Ihalainen sanoo Poliisihallituksen tiedotteessa.