Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Lounais-Suomen Jätehuollon tekstiilienkeräyshankkeelle 100 000 euroa

Tekstiilijätettä on lajiteltu Salon alueen työttömät ry:n lajittelukeskuksessa.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n Tekstiilien lajittelu- ja hyödyntämisketju -hanke on saanut ympäristöministeriöltä 100 000 euroa kärkihankerahoitusta. Hankkeen tavoitteena on tekstiilien valtakunnallisen keräysverkoston järjestäminen ja tekstiilien lajittelutapojen yhtenäistäminen. Päämääränä on saada hyvälaatuista tekstiilimateriaalia uusiin hyödyntämisinnovaatioihin.

Ympäristöministeriö on myöntänyt yhteensä 420 000 euroa neljälle kokeiluhankkeelle, joilla vauhditetaan yhdyskuntajätteiden kierrätystä. Hankerahoitus kuluu hallitusohjelman kärkihankkeeseen ”Kiertotalouden läpimurto, vesistöt kuntoon”. Suomen tulisi lähivuosina saavuttaa yhdyskuntajätteiden 50 prosentin kierrätysaste, tällä hetkellä yhdyskuntajätteestä kierrätetään noin 40 prosenttia.

2 vastausta: Lounais-Suomen Jätehuollon tekstiilienkeräyshankkeelle 100 000 euroa


Uutiset
STT
Arkisto