Markkanen ilmoittautui ehdolle kesän NBA-varaustilaisuuteen

0

Suomi-koripalloilun suurlupaus Lauri Markkanen vahvisti torstai-iltana odotetun uutisen. Hän kertoi tiedotustilaisuudessa Yhdysvalloissa päättäneensä ilmoittautua ehdolle NBA:n ensi kesän varaustilaisuuteen.
– Päätin tarttua mahdollisuuteen ymmärrettyäni, että minulla on mahdollisuus lähteä ja elämänmittainen unelma on aivan nurkan takana. Tartuin puhelimeen, kerroin perheelleni ilouutiset ja kaikki olivat tukenani päätöksessä, 19-vuotias Markkanen sanoi.
Markkanen voitti tulokaskaudellaan yliopistojoukkueensa Arizonan kanssa Pac-12-konferenssin mestaruuden. NCAA-lopputurnauksessa Arizona eteni 16 parhaan joukkoon. 213-senttinen Markkanen oli yksi joukkueensa avainpelaajista. Hän nakutti 15,6 pistettä ja kaapi 6,9 levypalloa ottelua kohden.
– Henkilökohtaisella tasolla kauteen mahtui hyviä hetkiä ja huonoja jaksoja. Kautemme loppui odotettua aiemmin, mutta saavutimme vastoinkäymisistä huolimatta monia hienoja asioita, kuten konferenssin mestaruuden. Omasta pelistäni keksin aina parannettavaa, mutta saamaani peliaikaan olen tyytyväinen, Markkanen arvioi tulokaskauttaan Arizonassa.
Hänen päätöksensä asettua ehdolle NBA:n varaustilaisuuteen kypsyi nopeasti kauden päätyttyä tappioon NCAA-lopputurnauksessa Xavieria vastaan.

Kuusi suomalaista varattu aiemmin

Kesän 2017 NBA:n varaustilaisuus järjestetään 22. kesäkuuta Yhdysvalloissa. Tarkka paikka ei ole vielä tiedossa.
NBA-joukkueiden ja pelaajien valmistautuminen varaustilaisuuteen alkaa virallisesti 9.-14. toukokuuta Chicagossa järjestettävällä NBA Draft Combine -leirillä.
– Hoidetaan ensiksi kouluvuosi loppuun tyylillä täällä Tucsonissa. Katsotaan aikataulua sitten, Markkanen totesi.
– En vielä osaa sanoa varaustilaisuutta koskevista odotuksista sen enempää, mutta minne ikinä päädynkin, olen valmis tekemään kaikkeni joukkueeni eteen, hän jatkoi.
NBA:han on aiemmin varattu kuusi suomalaispelaajaa eli Erik Murphy, Petteri Koponen, Hanno Möttölä, Timo Saarelainen, Kalevi Sarkalahti ja Kari Liimo.

STT

Kuvat: