Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Matka Nevadaan vahvisti salolaisten hyperloop-uskoa

Ohjelmistoalan yrittäjä Sami Metsänperä ja Salon kaupungin määräaikainen hyperloop-projektiiasiantuntija Peter Nisula olivat mukana 17 hengen seurueessa, joka vieraili viime viikolla Hyperloop One -yhtiön testauspaikalla Nevadassa.

Valkokankaalle heijastuu kuva halkaisijaltaan 3,3-metrisestä putkesta, jonka sisälle ja reunalle on asettunut retkikunta miehiä.

Joukossa on myös kolme miestä Salosta: kaupunginarkkitehti Jarmo Heimo, projektiasiantuntija Peter Nisula ja ohjelmistoalan yrittäjä Sami Metsänperä.

Kuva on otettu reilu viikko sitten Nevadan autiomaassa, jossa Hyperloop One -yhtiö tutkii ja testaa supernopean putkikyydin tekniikkaa. Nevadassa hankkeen parissa työskentelee noin 50 henkeä.

Yrityksen pääkonttorissa Los Angelesissa suunnittelutyötä tekee 200 henkilöä.

Salon kolmikko kävi molemmissa paikoissa ja piti näkemästään.

– Tekemisen kulttuuri todella vakuutti. Hyperloop One on enemmin tai myöhemmin käytössä, sanoo Peter Nisula.

Millainen siivu hyperloop-projektista Salossa voitaisiin tehdä? Miten työ- ja elinkeinoministeriö suhtautuu hankkeeseen? Lue koko juttu lauantain Salon Seudun Sanomista

3 vastausta: Matka Nevadaan vahvisti salolaisten hyperloop-uskoa

  • Jos me kaupungin veronmaksajat saamme maksajan osan, kun ”pojat” kävivät ihmettelemässä tuollaista hukkaputkea, niin olemme todella otettuja kunniasta.

  • 50 henkeä eikä yhtä putkea ja trukkia enempää? No onpa omituista, enemmän olisi voinut nähdä jollakin putkitehtaalla.

  • Kyllä Salon virkamiehet tykkää käydä ”tutustumassa”. Jenkkifirma kusettaa sinisilmäisiä Suomalaisia. Rahaa poltetaan ja mitään ei tule tapahtumaan.


Uutiset
STT
Arkisto