OrPo piinasi toisessa erässä LP Viestiä – välieräavaus silti selkeästi salolaisille

0

LP Viesti aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan välieräsarjan odotetulla 3-0 (25-13, 31-29, 25-18)-kotivoitolla Oriveden Ponnistuksesta. Ottelusarja jatkuu jo sunnuntaina Orivedellä.

LP Viesti hallitsi ottelua ensimmäisessä ja kolmannessa erässä selkeästi. Se toivotti OrPon tervetulleeksi välieriin hankkimalla heti avauserän alkuun 6-0-johtoaseman. Nämä pisteet tulivat niin hyökkäyksillä, torjunnalla, ässäsyötöllä kuin vastustajan virheilläkin. Ylipäätään kaikki tutun aloitusseitsikon pelaajat (Ronja Heikkiniemi, Hillaelina Mäntylä, Vera Klimovich, Nadezhda Gokhshtein, Viktoriia Tuchashvili, Pauliina Vilponen ja Noora Kosonen) pääsivät nopeasti onnistumisten makuun.

OrPon herääminen otteluun kesti oman aikansa. Erä oli ehtinyt jo yli puolenvälin, kun vierasjoukkueesta vasta kaksi pelaajaa (Malina Terrell ja Eveliina Smolander) olivat onnistuneet tekemään pisteitä. Hakkuri Johanna Siuro ja yleispelaaja Janisa Johnson avasivat pistetilinsä siis vasta noin vartin tahkoamisen jälkeen.

Sen sijaan toisen erän taistelustaan OrPo ansaitsee hatunnoston. Sekin erä näytti sujuvan selkeissä kotijoukkueen merkeissä, kun LP Viesti eteni tasaisesti edenneestä 8-7-tilanteesta aina 15-10-johtoon. Johtoasema oli vielä myös 20-17, mutta OrPo tuli kuin tulikin rinnalle ja myös ohi 22-21-johtoon.

LP Viesti näytti vielä kerran menevän erävoittoon ilman jatkopalloja. Ronja Heikkiniemen kaksi hyökkäyspistettä toi salolaisille kaksi eräpalloa, mutta OrPo kuittasi ne LP Viestin syöttövirheellä ja Janisa Johnsonin ässällä.

Jatkopallot olivatkin sitten yhtä trilleriä. OrPo sai oman ensimmäisen eräpallonsa LP Viestin hyökkäysvirheellä, mutta Nadezhda Gokhshtein kuittasi sen torjuntapisteellä. Uusi mahdollisuus aukesi vieraille Terrellin hyökkäyspistellä – sen kuittasi omalla hyökkäykselläään Pauliina Vilponen.

Ja homma jatkui: Terrell hyökkäsi pisteen, mutta Maria Tuomisen syöttövirhe tasoitti pelin jälleen (27-27). Sitten oli Mechell Danielin vuoro: hyökkäyksellä 27-28. Vilponen kuittasi tilanteen tasoihin, mutta ei neljää OrPon eräpalloa ilman viidettä. Sen hankki torjuntapisteellä Eveliina Smolander, mutta loppuerän hahmo Pauliina Vilponen tasoitti tämänkin tilanteen.

OrPon Saara Lepistön hyökkäysvirhe avasi vuorostaan LP Viestille sen kolmannen eräpallon, ja se tuotti tuloksen. Jännitystasoltaan hienon erän lopetti hyökkäyksellään Heikkiniemi.

Kolmannessa erässä LP Viesti hivuttautui karkuun vastustajaltaan, vaikka OrPo sinnittelikin melko lähietäisyydellä lähes loppuun asti. Orivetisiä kannatteli loppua kohti yhä enemmän oikeakätinen, mutta tarvittaessa vasemmalla kädelläkin kovaa lyövä Janisa Johnson. Hänen erinomainen iltansa ei lopulta kuitenkaan auttanut, sillä taustatukea ei tullut muilta pelaajilta tarpeeksi.

LP Viesti hyökkäsi poikkeuksellisen paljon laidoista, eikä suotta. Niin Vilponen, Heikkiniemi kuin Noora Kosonenkin loistivat jossakin vaiheessa kamppailua.

Sarjan toinen ottelu alkaa Oriveden liikuntahallilla sunnuntaina kello 17. Loppuotteluihin etenee neljällä voitolla. HPK aloitti omat välieränsä selkeällä 3-0-kotivoitolla Pölkky Kuusamosta.

Naisten Mestaruusliigan 1. välierä
LP Viesti–OrPo 3–0 (25–13, 31–29, 25–18)
LP Viestin pisteet/plusmiinus: Viktoriia Tuchashvili (passari) 2/+2, Noora Kosonen 12/+5, Nadezhda Gokhshtein 9/+7, Anna Czakan 3/0, Pauliina Vilponen 19/+13, Tuuli Kukkonen 0/-1, Ronja Heikkiniemi 15/+12, Vera Klimovich 3/+2. Libero Hillaelina Mäntylän vastaanottoprosentti 63.
OrPo: Niina Ylönen 1/0, Eveliina Smolander 5/+3, Saara Holm 0/-2, Johanna Siuro 2/0, Maria Tuominen (passari) 2/0, Saara Lepistö 3/-2, Melina Terrell 7/-5, Janisa Johnson 19/+16. Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti 45.
Tuomarit: Kari Suominen ja Mira Caven.
Yleisöä: 553.
2. osaottelu tänään kello 17 Oriveden liikuntahallilla.

 

LP Viesti pääsi tuulettamaan avausvälierän voittoa.