Ranskalaismedia: Orlyn kentällä ammuttu oli radikalisoitunut muslimi

0

Pariisissa Orlyn lentokentällä ammuttu nelikymppinen mies oli viranomaisten tarkkailulistalla oleva radikalisoitunut muslimi, kertovat ranskalaisviestimet.
Lentokentällä ammuttiin aamulla mies, joka oli siepannut aseen vartiotehtävissä olleelta sotilaalta, kertoo Ranskan sisäministeriö. Ministeriön mukaan kentällä ei ole muita uhreja.
Aseen siepannut pakeni yhteen lentokentän myymälöistä, missä hänet ammuttiin. Orlyn lentokentän lennot on pysäytetty, ja pommiryhmä tutkii kenttää mahdollisten räjähteiden varalta.
Sisäministeriön mukaan lentokentältä on evakuoitu kolmisentuhatta ihmistä.
Lentokentällä ammuttu mies oli aiemmin ampunut liikennevalvontaa tehnyttä poliisia Stainsin lähiössä Pariisin pohjoispuolella, kertoivat viranomaiset. Poliisi haavoittui lievästi hieman ennen kello kahdeksaa Suomen aikaa tapahtuneessa välikohtauksessa. Tämän jälkeen ampuja pakeni paikalta.
Ranskalaismedian mukaan epäillyn ampujan auto löytyi lentokentän parkkipaikalta.

Edellinen hyökkäys viime kuussa

– Olimme jonottamassa lennollemme Tel Aviviin, kun kuulimme kolme tai neljä laukasta aivan läheltä. Nyt olemme kaikki tässä lentokentän läheisyydessä, parinsadan metrin päässä, kertoi silminnäkijä Franck Lecam.
– Kaikkialla on poliiseja, pelastustyöntekijöitä ja sotilaita. Kuulimme eräältä turvallisuuspalvelujen edustajalta, että välikohtaus sattui lähellä portteja 37-38, mistä oli lähtemässä Turkish Airlines -lentoyhtiön lentoja, Lecam jatkoi.
Sisäministeri Bruno Le Rouxin on määrä käydä Pariisin eteläpuolella sijaitsevalla lentokentällä vielä myöhemmin tänään. Ranskan presidentti Francois Hollande kutsui välikohtausta ”hyökkäykseksi, joka osoittaa, että Ranska on edelleen maalitauluna”.
Viime kuussa viidakkoveitsellä aseistautunut egyptiläismies hyökkäsi neljän ranskalaissotilaan kimppuun Louvren ostoskeskuksen sisäänkäynnin tuntumassa. Mies ehti lyödä yhtä sotilasta päähän ennen kuin yksi sotilaista ampui hyökkääjää, joka haavoittui.
Ranska on edelleen hälytystilassa marraskuussa 2015 tehtyjen Pariisin terrori-iskujen jäljiltä. Niissä sai surmansa 132 ihmistä.

STT

Kuvat: