Ylämenu
Menu
Uutiskirje

Salo kehittää luonto- ja retkeilykohteitaan

Perniön Latokartanonkoski on yksi Salon monista retkikohteista.

Salon kaupunki on käynnistänyt Leader-kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on selvittää Salon nykyisiä ja potentiaalisia retkeily- ja luontomatkailukohteita.

– Salon alueen luonto- ja retkeilykohteiden reittien, rakenteiden ja viestinnän nykytila vaihtelee suuresti, mikä heikentää kohteiden virkistyskäyttöä ja niistä saatavia tuloja luontomatkailun osalta, todetaan Salon kaupungin tiedotteessa.

Hanke kestää maaliskuusta 2017 helmikuuhun 2018. Kehitettäviä kohteita selvitetään vuoden ajan Salon kaupungin liikuntapalveluissa, ja kysely sidosryhmille lähetetään kevään aikana.

Tuen hankkeeseen on myöntänyt Ykkösakseli ry.

8 vastausta: Salo kehittää luonto- ja retkeilykohteitaan

 • Näitä selvityksiä on tehty ennenkin ja lähes kaikki ovat jääneet selvitystasolle. Olisi ilo nähdä vihdoin, että selvitykset johtaisivat myös toteutukseen ja alueiden kunnostukseen.

 • Odotellaan nyt ensin tuloksia.

  Jos vaikka saataisiin Halikonjokeen se sinne aikaa sitten määritelty kanoottilaituri ja luontopolut taas kuntoon. Tai Wiurilassa oleva laiturin edusta olisi siinä kunnossa, että osmankäämeiltä mahtuisi EU-tuella rakennettuun laituriin.

 • Nyt on Salon liikuntapalveluissa vauhti päällä ja suunta oikea. Ensin liikuntaunelma-kyselyn myötä koitetaan saada yhä useammat ihmiset huolehtimaan itsestään, nyt tämä vielä linjakkaasti perään. Hienoa! Itse varsin mielelläni osallistun tähän hankkeeseen vaikka sitten osana Salontekeväisyystalkoita.

 • Maija, minä olenkin muualta Halikkoon muuttaneena turhaan yrittänyt etsiskellä kanoottilaituria ja luontopolkua. Ilmankos ei ole löytynyt, jos ei niitä olekaan. Toivottavasti tulee.

  • Kanoottilaituria ei varmaan ole, mutta polkuja sekä muita hyviä luontokohteita on Salossa ja naapurikunnissa. Tällä hetkellä ne löytyy helpoimmin netin hakukoneen avulla. Myös ahkera maastokartan tutkiminen esim. retkikartta.fi-sivustolla ja käynti lupaavimmissa kohteissa saattaa tuottaa hyviä löytöjä. Siten tietojen koostaminen yhteen paikkaan on hyvä ajatus.

   Kanoottilaituri Halikonjokeen kuulostaa kyllä hyvältä ajatukselta, vaikken itse melomista satunnaisia kokeiluja lukuunottamatta harrastakaan.

  • Vanhan Turuntien sillankorvassa tai ns Franssintalon läheisyydessä oli ainakin joskus komea kyltti Halikonjoen varren poluista ja pituuksista. Samalta ajalta on muistelus tuosta kanoottilaiturista.

   Vaisakon luontopolku on kunnostettu viime vuonna -muistaakseni Livian opiskelijoiden tekemänä. Jyrkimpään mäkeen on laitettu porrastus, helpottaa sateisempanakin kesänä kulkua.

   Kysymys: vieläkö Vuohensaaressa on käyttö- eli kulkukelpoinen luontopolku?

 • Kiitos kommenteistanne!

  Hankkeen nettisivut löytyvät Salon kaupungin nettisivuilta.

  • Kannattaa katsoa netin retkipaikka-sivuilta; paljon kivoja luontokohteita Salossa ja ympäristössä


Uutiset
STT
Arkisto