Vilpas pelaili voiton, puolivälieräpareiksi Vilpas-Pyrintö, Kataja-Nokia, Seagulls-Kouvot ja Karhu-Kobrat

0

Vilpas ja Kouvot pelailivat miesten Korisliigan runkosarjan päätökseen Salohallissa. Paino sanassa pelailivat, sillä Vilppaan 89-72 (38-33)-voittoon päättyneessä ottelussa ei juuri lopputulosta mietitty.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo noudatti ”kaikki pelaa” -strategiaa. Kymmenen miestä pelasivat 17-23 minuuttia, eikä tästä juuri poikennut Kouvojenkaan peluutus. Ottelu oli tässä mielessä jopa lähempänä I divisioona B:n PeU-Basket-Korikouvot-kamppailua.

Vilppaasta tuli Joensuun Katajan ohella runkosarjan paras kotijoukkue. Salohallissa joukkue hävisi vain kolmesti, ja selkeästi parhaan vierasjoukkueen titteli irtosi jo aiemmin. Kaikkiaan Vilpas saavutti satumaisella runkosarjakaudellaan 28 voittoa ja vain kahdeksan tappiota.

Ilman tuloksellista panosta pelannut Helsinki Seagulls voitti vierasottelussaan KTP:n. Kun Pyrintö päihitti omassa ottelussaan Korihait, tuli Vilppaan puolivälierävastustajaksi lopulta Pyrintö. KTP:n kausi päättyy ainoana joukkueena runkosarjjaan.

Lapuan Kobrat päihitti avainpelaajiaan antaumuksella leputtaneen Kauhajoen Karhun. Näin nämä joukkueet saivat puolivälieriin oman ”paikalliskamppailunsa”. Puolivälieräparit muovautuivat seuraaviksi: Vilpas-Pyrintö, Kataja-BC Nokia, Seagulls-Kouvot ja Karhu-Kobrat. Vilpas-Pyrintö-parin avausosa pelataan lauantaina Salohallissa.

Vilppaan Aatu Kivimäki (vas.) teki Kouvoja vastaan 13 pistettä.